menu Home chevron_right
Agenda Tips

DoeZoo Insektenwereld is verkozen tot ‘Leukste uitje van Groningen

Marcel Voorthuijsen | 15 februari 2023

DoeZoo Insektenwereld is verkozen tot ‘Leukste uitje van Groningen’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’. Vertegenwoordigers van DoeZoo Insektenwereld hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren award gaat naar een nieuwkomer in de top 3: Speeltuinvereniging Sint Vitusholt. En de bronzen award is voor Familiepark Nienoord.

Winnaars Leukste Uitje van Groningen 2023:

 • Gouden award: DoeZoo Insektenwereld, Leens
 • Zilveren award: Speeltuinvereniging Sint Vitusholt, Winschoten
 • Bronzen award: Familiepark Nienoord, Leek

Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Groningen lichten enthousiaste bezoekers van DoeZoo Insektenwereld hun stem toe: “Bevlogen boodschap, juiste toon en veel aandacht voor kinderlijke educatie”, “Erg leuk en leerzame rondleiding, waarbij kinderen veel zelf mogen ontdekken en ervaren”, “Heerlijk zoveel zorg voor mens en dier. Een echte aanrader!”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.

Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes 

Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • cover play_circle_filled

  XL90
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play