menu Home chevron_right
EemsdeltaNieuws uit de provincie

E-mailgedrag Groninger gemeenten goed

Marcel Voorthuijsen | 15 juni 2024

De Groninger gemeenten scoren niet slecht in het onderzoek naar de schriftelijke (e-mail) bereikbaarheid en de afhandeling hiervan. Het landelijke gemiddelde van gemeenten die niet op tijd reageren op verzoeken ligt op 15 procent en bij de provincie Groningen is dit slechts 10 procent.

De onderzoeker van Pricon keken ook of er een e-mailadres van de gemeente op de website staat. Van alle gemeenten in Groningen is Groningen stad de enige die dit niet heeft. Tevens is gekeken naar de privacy van de vrager wanneer deze via een contactformulier contact opneemt. In veel gevallen moet er een waslijst aan gegevens worden ingevuld voordat men een contactformulier kan verzenden.

Landelijk gezien geeft 26 procent van de gemeenten een ontvangstbevestiging. Zo ook bij de gemeente Eemsdelta, Groningen en Oldambt. De gemeente Pekela, Midden-Groningen en Westerkwartier doen hier niet aan.

Na bevraging krijgt men bij alle gemeenten binnen twee werkdagen antwoord op de gestelde vraag. Bij de gemeente Pekela kan dit oplopen tot zelfs drie weken.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play