menu Home chevron_right
Agenda Tips

Ede Staalmuziekfestival Leens

Dirk van Nieuwpoort | 17 augustus 2023

Voor de derde keer vindt er in Leens op zaterdag 16 september een groot festival plaats waarbij de muziek van Ede Staal een hele dag centraal zal staan.

Op vijf prachtige locaties, zoals de borg Verhildersum en de Petruskerk, is een gratis toegankelijk middagprogramma samengesteld alwaar verschillende artiesten, koren en een orkest hun liefde voor de muziek van Ede zullen laten horen. In de bibliotheek wordt een korte lezing gehouden over Edes liedteksten, maar ook het leven van Ede krijgt veel aandacht in een documentaire met authentieke beelden en doordat  Jasper Staal vertelt over het door hem samengestelde boek Den blift allain d’herinnering.
Op de meest centrale plek van het dorp, de muziektempel, wordt een gezellig eetplein ingericht zodat de bezoekers onder het genot van twee fantastische bands de inwendige mens kunnen versterken.
 
Dat wordt zeker genieten van alle mooie muziek en de gezellige festivalsfeer. Bij de vorige edities van het festival hebben ongeveer 2500 mensen Leens bezocht en genoten van een prachtige dag vol muziek.
Vanaf 20.00 uur ‘s avonds is er een concert in de Sporthal waar bekende Groningse artiesten zullen optreden. Jetta Post, Erwin de Vries, Burdy en “Steernvanger” geven daar hun vertolkingen van Ede Staalmuziek zodat het gegarandeerd een onvergetelijke avond wordt. De entreeprijs is 23 euro bij de deur en 20 euro in de voorverkoop. Meer informatie over het festival staat op de website van de Stichting Ede Staalmuziekfestival Leens.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play