menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Groningen

Marcel Voorthuijsen | 9 januari 2023

Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken. Want door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen uit eigen land die te maken krijgen met armoede. Onder andere in de provincie Groningen wordt er daarom nu alvast gezocht naar gezinnen die komende zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen.

Nederlandse kinderen

Hoewel je bij Europa Kinderhulp wellicht meer aan buitenlandse kinderen denkt, organiseert de stichting ook al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Deze kinderen hebben het in veel gevallen thuis financieel niet breed, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor vermaak of uitjes. In andere gevallen komen ze financieel niets tekort, maar zijn er problemen op sociaal-emotioneel vlak en krijgen ze thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht. Het is voor hen heerlijk om in de zomer een paar weken bij een vakantiegezin te verblijven en hun batterij weer op te laden.
Vandaar dat er druk wordt gezocht naar nieuwe vakantieouders. Dat kan als gezin, maar ook als alleenstaande, of stel zonder kinderen. Zolang je maar ruimte in je hart en huis hebt om voor een paar weken een kindje op te vangen.

Kinderen uit het buitenland

Zin in wat extra avontuur? Je kunt ook een buitenlands kindje uitnodigen! In Groningen is de stichting nog op zoek naar plekjes voor kinderen uit Duitsland, België of Frankrijk.
De kinderen komen voor ongeveer twee weken. Ze zijn in de leeftijd van 5-12 jaar. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.europakinderhulp.nl/vakantieouders

Vakantiedata Groningen 2023

Nederland: maandag 24 juli – woensdag 2 augustus
België: maandag 24 juli – maandag 7 augustus
Berlijn: zaterdag 15 juli – vrijdag 28 juli
Hannover: maandag 17 juli – maandag 31 juli
Frankrijk: dinsdag 25 juli – dinsdag 8 augustus
Oldenburg: zaterdag 22 juli – vrijdag 4 augustus

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play