menu Home chevron_right
Eemsdelta

Feestelijke oplevering nieuwbouw Georg van Saksenlaan in Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 16 juni 2023

De afronding van de versterkingsopgave aan de Georg van Saksenlaan is donderdag 15 juni samen met bewoners en omwonenden gevierd door de gemeente Eemsdelta, Woongroep Marenland en aannemer Nijhuis Noord. Tijdens de oplevering stonden 24 nieuwe rijwoningen en de vernieuwde buurt centraal.

Aan de Georg van Saksenlaan stonden oorspronkelijk 40 woningen, waarvan 28 appartementen en 12 rijwoningen. De flat en de rijwoningen werden gesloopt en maakten vanwege de versterkingsopgave plaats voor 24 nieuwe, aardbevingsbestendige gezinswoningen. Alle gezinswoningen zijn inmiddels verhuurd, een klein aantal wordt gebruikt als wisselwoning voor andere versterkingsprojecten.

De nieuwe woningen aan de Georg van Saksenlaan zijn ontworpen door TWA Architecten. Woongroep Marenland heeft de woningen laten bouwen door aannemer Nijhuis Noord. Ook de buurt eromheen werd vernieuwd. Zo liet de gemeente de rijbaan vernieuwen en zorgde voor extra parkeerplaatsen aan de achterkant van de woningen. Waar de tuinen grenzen aan het openbaar gebied zijn de tuinen voorzien van een groene erfafscheiding. De bestaande bomen in de straat werden tijdens de werkzaamheden beschermd en konden daardoor behouden blijven.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play