menu Home chevron_right
Agenda Tips

Foto-expositie ‘Krewerd Cracks’ in Krewerd

Marcel Voorthuijsen | 25 april 2023

Het lieflijke Groningse dorpje Krewerd is diep gekwetst door de aardbevingen. De barsten en scheuren zijn niet alleen materieel, maar ook emotioneel. Ze zitten in de huizen, in de gemeenschap en ook diep in de ziel van de mensen.

Monique Goossens, kunstenaar en fotograaf uit Amsterdam, kwam op verzoek kijken in Krewerd en gaf een artistieke draai aan de koude, levenloze aardbevingsschade en bracht deze tot leven. Naast het gebarsten steen en beton, werkte ze met kwetsbare, organische en kleurrijke materialen.
Het onderwerp in de scheuren zit vast, gluurt naar buiten, ontsnapt en komt vrij. Monique Goossens verbeeldt hiermee het gevoel van kwetsbaarheid, onveiligheid en het verlangen naar vrijheid. Haar werk verwondert door niet gangbare materiaalcombinaties, met zowel een esthetisch als edgy resultaat.

Krewerd Cracks is een kunstproject, ontstaan vanuit een bewonersinitiatief. Met deze expositie geeft Krewerd een bijzondere kijk op de aardbevingsproblematiek, waarin de schade van de aardbevingen op een indringende en prikkelende manier zijn verbeeld.

29 april t/m 29 mei 2023 / Dagelijks 10.00-17.00 uur / Mariakerk, Kerkpad 8, Krewerd

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    DasJaGoud Uitagenda
    11:00 - 12:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play