menu Home chevron_right
Politiek

Fractie Janny Volmer kiest andere naam

Dirk van Nieuwpoort | 18 augustus 2023

Fractie Janny Volmer van de gemeenteraad van Eemsdelta, kondigt vol trots haar naamsverandering aan. Vanaf september 2023 zal de fractie verder gaan onder de nieuwe naam “Eerlijk Democratisch Eemsdelta” oftewel EDE.

De beslissing om de naam te wijzigen komt voort uit de wens om beter aan te sluiten bij de huidige samenstelling van de fractie, waarin zeven leden actief zijn. Janny Volmer, fractievoorzitter, legt uit dat de naam EDE met zorg is gekozen, vanwege de samenhang met de kernwaarden van de fractie. “Onze fractie streeft altijd naar eerlijkheid en democratie binnen de gemeenteraad van Eemsdelta” zegt Volmer.

De nieuwe naam, Eerlijk Democratisch Eemsdelta, weerspiegelt precies waar we voor staan en waar we voor zullen blijven strijden” De keuze voor EDE heeft ook te maken met de nadruk op geloofwaardigheid. De afkorting doet denken aan het afleggen van een eed, (onder ede getuigen) hetgeen in lijn is met de integriteit die de fractie hoog in het vaandel heeft staan. Naast deze serieuze kant heeft de naam ook een speels element. “We hebben altijd gezegd dat er “muziek” in onze fractie zit” vertelt Janny Volmer. “Daarom vinden we het een perfecte match dat EDE ook verwijst naar Ede Staal, een muzikaal icoon die voor ons symbool staat voor eigenheid en inspiratie.”

De enthousiaste instemming van de weduwe van Ede Staal heeft de beslissing om voor EDE te kiezen nog meer bekrachtigd. Met deze nieuwe naam kijkt de fractie vol enthousiasme uit naar een voortzetting van een eerlijke en democratische vertegenwoordiging in de gemeenteraad van Eemsdelta. En daarbij een vleugje muzikale inspiratie dat de naam Ede met zich meebrengt.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play