menu Home chevron_right
Eemsdelta

Fractie Janny Volmer praat met inwoners over de toekomst van Theater de Molenberg

Marcel Voorthuijsen | 9 maart 2023

Op zaterdag 18 maart gaat Janny Volmer, samen met haar fractiemedewerkers, in gesprek met inwoners van Eemsdelta om te praten over de toekomst van theater de Molenberg. De bijeenkomst vindt plaats in zaal de Schans van bovengenoemd theater en begint om 15.00 uur.

Henk Lameijer verricht de aftrap door het schetsen van een kort historisch perspectief van de Molenberg. Janny Volmer: ‘ Mijn fractie is ontevreden over het besluit dat de plannen rondom theater de Molenberg ‘terug naar de tekentafel’ gaan. Wij vinden dat er onvoldoende is onderzocht of er nog aanvullende financiële middelen kunnen worden aangeboord. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld extra NPG gelden en een provinciale bijdrage. Verder zijn het personeel van de Molenberg, maar vooral ook inwoners, niet meegenomen in de ontwikkelingen.
Dit laatste is een gelopen race helaas maar het is nog niet te laat om inwoners te vragen waar een nieuw theater moet komen en of dit theater ook aan grote producties, zoals van bijvoorbeeld Bert Visscher en Jochem Myjer, een podium moet kunnen bieden. We gaan hier aan de hand van stellingen met elkaar over in gesprek.’

Veiligheid:

Ook veiligheid is een belangrijk thema voor onze fractie. We hebben Roelien de Jonge, relatiebeheerder bij Burgernet Noord-Nederland, bereid gevonden aanwezig te zijn om het belang van de door Burgernet ontwikkelde app onder de aandacht te brengen. Zij kan inwoners ook helpen bij het installeren van de app.

De middag wordt informeel afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play