menu Home chevron_right
Eemsdelta

Gemeente Eemsdelta sluit aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Marcel Voorthuijsen | 7 september 2023

Eemsdelta start vanaf 18 september 2023 met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Door aan te sluiten bij het Volwassenenfonds en samen te werken met Huis voor de Sport Groningen, kunnen inwoners vanaf 18 jaar én met een laag inkomen meedoen aan sport- en culturele activiteiten. Inwoners kunnen een aanvraag doen voor één sport of culturele activiteit. Daarnaast vergoedt het fonds het lidmaatschap van de bibliotheek en zwemlessen tot en met diploma A.

Wethouder Hans Ronde, Rita van Driel van het Volwassenenfonds en directeur van Huis voor de Sport Groningen Karin Zwart ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Huis voor de Sport Groningen helpt de gemeente bij de uitvoering van het fonds. Deelname aan het Volwassenenfonds is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Meedoen is belangrijk

Hans Ronde: “Mee kunnen doen aan sport, cultuur en muziek is belangrijk. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid en vergroot je sociale netwerk. Meedoen kost geld. Geld dat er bij huishoudens met een laag inkomen vaak niet is. Daarom werken wij al een aantal jaren samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Voor inwoners vanaf 18 jaar was deze mogelijkheid er niet. Door aan te sluiten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen inwoners van alle leeftijden met een laag inkomen nu ook sporten of meedoen aan culturele activiteiten.”

Hoe werkt het aanvragen?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is voor inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen (tot 120% van het voor hen geldende bijstandsniveau). Inwoners kunnen zelf geen aanvraag doen. Dat gaat via verschillende tussenpersonen. Deze staan op eemsdelta.nl/volwassenenfonds en op volwassenenfonds.nl. Inwoners die een actief account bij de ‘Kansshop’ hebben, kunnen bij de gemeentelijke webwinkel een vergoeding aanvragen voor materialen op het gebied van sport en cultuur.

Meer informatie

Inwoners die gebruik willen maken van het Volwassenenfonds kunnen hiervoor terecht op  eemsdelta.nl/volwassenenfonds en op volwassenenfonds.nl. Zij kunnen ook contact opnemen met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur bereikbaar.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play