menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Gemeente zoekt vrijwilligers bij verjagen van roeken

Marcel Voorthuijsen | 9 november 2022

In de gemeente Eemsdelta leven een aantal roekenkolonies, die voor overlast zorgen. Als gemeente willen ze deze verjagen naar een plek waar ze minder overlast veroorzaken. U kunt de gemeente een handje helpen met het verjagen van de roeken. Hiervoor kunt u zich vóór 21 november 2022 aanmelden.

Roeken

De roek is een kraaiachtige vogel en is een beschermd diersoort. Ze leven graag dichtbij bewoonde gebieden en in grote groepen. Roeken die zich bij woningen nestelen, zorgen voor geluidsoverlast of takafval.

Verhuizen

De gemeente gaat de roeken verhuizen naar plekken waar ze minder overlast veroorzaken. Op overlastlocaties worden de nesten van de roeken weggehaald en verplaatst. Roeken die een nest willen bouwen, worden verjaagd. Dit gebeurt in de periode januari tot ongeveer maart.

Vrijwilligers

Om het verjagen succesvol te kunnen doen, heeft de gemeente vrijwilligers nodig die dagelijks, tijdens de schemering, willen helpen. Je kunt helpen met verjagen bij jou in de buurt door je aan te melden als vrijwilliger.

Aanmelden en meer informatie

Meld je aan voor 21 november als vrijwilliger door te mailen naar gemeente@eemsdelta.nl of door te bellen op 14 0596 (zonder netnummer).
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play