menu Home chevron_right
Eemsdelta

Geslaagde kledingactie van de ChristenUnie Eemsdelta op Sint Maarten.

Marcel Voorthuijsen | 13 november 2023

De ChristenUnie Eemsdelta heeft meegedaan aan de kledingactie tijdens Sint Maarten georganiseerd door de Groningse Stieneke van der Graaf, nummer 9 op de kandidatenlijst ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen. De ingebrachte kleding gaat naar de dak- en thuislozenopvang Open Hof in Groningen. Ondanks de stromende regen is er veel kleding gebracht.

Leden van ChristenUnie Eemsdelta hebben zakken en dozen met kleding uit kofferbakken en van achterbanken in ontvangst genomen en bij Centrum Kabzëel naar binnen gebracht. Hartverwarmende verhalen hebben ze gehoord van verschillende gevers. Over waarom hier en nu de kleding gegeven werd voor dit doel en ook over de inhoud van de zakken en dozen. Van zelfgebreide sokken tot zo goed als nieuwe winterjassen. Van speciaal voor deze actie nieuw gekochte kleding tot het opruimen van kleding van een overleden dierbare. Van alles is gebracht en dankbaar in ontvangst genomen.

Bijzonder dat in 2023 in navolging van een goede daad van een Romeinse militair bij de stadspoort van Amiens in de vierde eeuw na Christus zij nu nog steeds niet alleen Sint Maarten vieren, maar ook onze kleding geven aan wie dat nodig heeft. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedankt! Aldus Ina Schenkel-Zandvoort, fractievoorzitter ChristenUnie Eemsdelta.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play