menu Home chevron_right
Eemsdelta

In de spotlights! Prachtige mozaïek kunst van Titia IJzereef

Marcel Voorthuijsen | 28 juli 2023

Titia IJzereef is een kunstenares die gespecialiseerd is in schilderen met steentjes. Haar motto is om kunstwerken te creëren door gebruik te maken van mozaïek tegels en glas. Haar passie voor mozaïek ontstond na een val in 2004, waardoor ze rolstoelgebonden werd. Om zichzelf bezig te houden, besloot ze deze kunstvorm te verkennen.
In het begin werkte Titia uitsluitend met keramische tegels, maar later voegde ze ook glas toe aan haar werken. Het proces van het maken van een mozaïek is tijdrovend en omvat verschillende stappen, zoals tekenen, snijden, knippen, lijmen en voegen.

Titia haalt haar inspiratie uit verschillende bronnen. Haar Art Nouveau-werk is vooral geïnspireerd op de Tsjechische kunstschilder Anton Mucha. Daarnaast heeft ze ook veel bewondering voor naïeve kunst, zoals die van Toon Tieland uit Amersfoort. Haar kunstwerken bevatten vaak vloeiende en natuurlijke vormen.
In het verleden heeft Titia diverse exposities gehad in Amersfoort, Hoogland, Hoevelaken, Renswoude en zelfs in Frankrijk, waar ze permanent woonde. In Frankrijk heeft ze ook een eerste prijs gewonnen in een Koeienwedstrijd met haar “Gekke Koe”. In de zomer van 2021 heeft ze besloten om haar huis in Frankrijk te verkopen en zich te vestigen in Appingedam, een prachtige stad die de rust van Frankrijk combineert met de middeleeuwse charme van Amersfoort.

Momenteel is een deel van Titia’s werk te bewonderen en te koop bij Artchoices Kunstuitleen Galerie & Cadeauwinkel, Dijkstraat 55 in Appingedam.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play