menu Home chevron_right
Agenda TipsEemsdelta

In de vakantie op pad met de Gruffalo

Marcel Voorthuijsen | 21 april 2023

Heb je ook zo’n zin om op avontuur te gaan in een bos? En heb je geen idee wat een ‘Gruffalo’ is? Kom dan in de meivakantie naar het groene bos rond landgoed Ekenstein in Appingedam en wandel het verrassende Gruffalo-verhalenpad. Ook mogelijk in het Gronings!

Biblionet Groningen en Staatsbosbeheer hebben langs een uitgezet wandelpad bladzijden geplaatst van het grappige en spannende prentenboek ‘de Gruffalo’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Volg het pad en wandel al lezend langs de bladzijden van dit geweldige kinderboek.

Geniet samen van de avontuurlijke en leerzame boswandeling en krijg tijdens de route antwoord op vragen als: wat eet een muis? Hoeveel slangensoorten leven er in Nederland? Aan de route en het boek zijn ook leuke doe-opdrachten verbonden die gericht zijn op de natuur en de zintuigen.

Meertmoand Dialectmoand

Voor liefhebbers van de Groninger taal is er de mogelijkheid om tijdens de wandeling te luisteren naar Marlene Bakker die het boekje in het Gronings voorleest. Er hangt daarvoor een QR code bij de start van het pad. Scan deze met je smartphone en luister samen naar de Groningse Gruvvalo!

Praktische informatie

Het verhalenpad is een route van 2 kilometer en start bij de parkeerplaats aan de Alberdaweg 70 van landgoed Ekenstein in Appingedam. De bladzijden zullen tot en met 16 mei te vinden zijn langs het pad. Het pad is goed toegankelijk, maar niet geheel verhard. Kijk voor meer informatie op www.biblionetgroningen.nl/agenda/eemsdelta .

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play