menu Home chevron_right
Geen categorie

Jarig PPG schenkt kunstwerk aan Delfzijl

Dirk van Nieuwpoort | 1 augustus 2023

PPG Industries BV Delfzijl viert in 2023 het 30-jarig bestaan van de fabriek in Farmsum. Om dit jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan schenken zij een cadeau aan de inwoners en bezoekers van Delfzijl. Samen met het Waterschap Noorderzijlvest, kunstschildersvereniging De Stalmeesters, ondernemers, bewonerscommissie Delfzijl en de gemeente Eemsdelta heeft PPG een plan uitgewerkt om de damwand van Delfzijl te verfraaien met een kunstwerk. Dit kunstwerk wordt gemaakt door de van oorsprong Groningse en internationaal bekende streetartkunstenares Mick la Rock.

Opknappen en verfraaien stalen damwand Delfzijl

De damwand in Delfzijl is belangrijk voor de veiligheid van Groningen. Het is ook een belangrijke zichtlocatie vanaf de waterkant van Delfzijl. Vanwege het 30-jarig bestaan van de PPG-locatie in Farmsum is binnen PPG het idee ontstaan om de damwand op te knappen en te verfraaien.

Samenwerking

Samen met onder meer vertegenwoordigers van omwonenden, waterschap Noorderzijlvest en de gemeente Eemsdelta is een plan uitgewerkt om de gehele damwand op te knappen en op de zichtlocatie in de bocht Oosterveldweg/Damsterkade een kunstwerk aan te brengen. Het gaat daarbij om een plek van ongeveer 80 meter lengte. Het kunstwerk moet het maritieme karakter van Delfzijl, biodiversiteit en duurzaamheid uitstralen. De bedoeling is dat het kunstwerk voor Delfsail 2024 (13 t/m 16 juni 2024) klaar is.

Start werkzaamheden

Eind juli wordt gestart met het plaatselijk herstel van de betonnen rand van de damwand en de voorbereidingen voor het aanbrengen van het kunstwerk. Naast het reinigen en aanbrengen van coatings gaat het ook om bijvoorbeeld de inrichting van het werkterrein en verkeersmaatregelen.

Hierna start de kunstenaar vanaf 27 augustus met het aanbrengen van het kunstwerk. Op 1 en 2 september wordt zij daarbij geholpen door medewerkers van PPG en andere betrokken partijen. (Foto: Jeanne de Weerdt)

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play