menu Home chevron_right
Eemsdelta

Landschapsbeheer zoekt wilgenknotters voor de Knotbrigade

Marcel Voorthuijsen | 15 oktober 2022

Landschapsbeheer Groningen is op zoek naar extra vrijwilligers voor de knotbrigade in de gemeente Eemsdelta. De knotbrigade onderhoudt, in opdracht van de gemeente, de knotwilgen in en rondom Loppersum en Delfzijl.

De Knotbrigade
Knotwilgen zijn de hotels van het Groningse landschap. Ze bieden onderdak aan vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren. Daarvoor is het wel belangrijk dat ze worden onderhouden. Knotten betekent lekker fysiek bezig zijn op mooie locaties in Groningen. De knotbrigade is elke maandag (november – maart) actief in de gemeente Eemsdelta.

Jan Geersing, coördinator van de Knotbrigade, begon in 2018 als vrijwilliger. “Het is leuk werk om te doen, je bent lekker in de buitenlucht bezig en je hebt het gevoel dat je ertoe doet. Het knotwerk varieert van jonge bomen van een paar centimeter dik tot oude bomen die horizontaal over een sloot hangen. We genieten van het knotten, het werken in de natuur en het samen actief zijn op de mooiste plekken. Dat is wat het lid zijn van de knotbrigade zo leuk maakt!”

Aanmelden
Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij de Knotbrigade? Neem contact op met Jelinda van den Hoven, vrijwilligerscoördinator bij Landschapsbeheer Groningen via j.van.den.hoven@landschapsbeheergroningen.nl of bel naar 050 534 51 99.
Kijk voor meer informatie op de website van Landschapsbeheer Groningen Knotwilgen: de hotels van het Groningse landschap | Landschapsbeheer Groningen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play