menu Home chevron_right
Eemsdelta

Leerlingen Rudolph Pabus spelen Midzomernachtsdroom

Marcel Voorthuijsen | 3 juli 2023

Op 12 en 13 juli spelen de leden van Theatergroep Karakter de klassieke komedie Midzomernachtsdroom van Shakespeare. De leden zijn allemaal scholier op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, van brugklasser tot examenleerling. Ook een aantal docenten heeft een rol op zich genomen. De theatergroep nodigt geïnteresseerden van harte uit om de voorstellingen bij te wonen.

Het stuk gaat over vier jonge mensen die door een betoverd woud dwalen. Ze zijn allemaal verliefd, alleen niet elke liefde wordt beantwoord. De verwarring neemt alleen maar toe als de elfenkoning en zijn helpers zich ermee gaan bemoeien: wie houdt nu van wie? Ondertussen oefent een groep arbeiders voor een toneelstuk, maar ook daar lopen de zaken niet zoals verwacht: waarom is de hoofdpersoon plotseling in een ezel veranderd?

Theatergroep Karakter is in september 2022 van start gegaan met als doel meer theater op de Campus te brengen. De meeste leerlingen en docenten hebben maandenlang geoefend; een aantal is er op het laatste moment nog bij gekomen om uitvallers te vervangen. De voorstelling op woensdagmiddag 12 juli begint om 14.30 uur, de show van donderdag vindt plaats in de avond, om 20.00 uur. Kaartjes à €1,- per stuk zijn contant te betalen aan de kassa of te reserveren via karakter@vo-eemsdelta.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play