menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Menzis 4 Mijl van Groningen uitverkocht

Marcel Voorthuijsen | 4 oktober 2023

Al jaren staat de Menzis 4 Mijl van Groningen bekend als het grootste loopfeest van Noord-Nederland. De populariteit van het hardloopevenement van Haren naar Groningen blijkt groot, aangezien alle startbewijzen voor de welbekende 4 Mijl en 4Mijl4You inmiddels zijn uitverkocht.

Dit jaar staan er zo’n 23.000 deelnemers aan de start tijdens het weekend. Het weekend van de Menzis 4 Mijl van Groningen wordt op zaterdag 7 oktober afgetrapt door de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra. Bij de 4Mijl4You kunnen deelnemers het traditionele parcours van de 4 Mijl op een unieke wijze afleggen. Wandelend, skatend, fietsend of in een rolstoel, het kan allemaal!

Op zondag 8 oktober zal het eerste startschot worden gegeven voor de Mini 4 Mijl. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen deelnemen aan deze recreatieve afstand samen met een coach, ouder of verzorger. Zij leggen in totaal 800 meter af richting de sfeervolle finish op de Vismarkt.

Wedstrijdloop

Om 13.00 uur zal het startschot worden gegeven door Wouter Bos voor de Wedstrijdloop. Op dit onderdeel zullen bij de vrouwen Maureen Koster, Diane van Es en Silke Jonkman, winnares van de 4 Mijl in 2022, met elkaar de strijd aangaan. Alhoewel de deelname van Jonkman nog onzeker is in verband met een blessure.

Bij de mannen zal Tom Hendrikse concurrentie ondervinden van Filmon Tefsu, Abdirahman Mohamed en Edwin Sjerps. Nicolaï Saké vertegenwoordigt ons buurland België en wordt vergezeld door zes andere atleten onder wie Kevin Schauwaers en Matthias Gombeer.

Met het vooruitzicht op een uitverkocht evenement, kijkt projectmanager Johan Meijer uit naar de 36e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen: ‘’Het is geweldig om te merken dat de Menzis 4 Mijl van Groningen zo leeft in Groningen en omstreken. Je ziet veel mensen trainen en ik hoor veel bekenden die aan de start staan aankomende zondag. Het laat zien dat de 4 Mijl echt een event is voor iedereen. Van jong tot oud. Meedoen met vrienden, familie of collega’s. Het echte 4 Mijl gevoel!’’

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play