menu Home chevron_right
Eemsdelta

Minister Hugo de Jonge bezoekt gemeente Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 6 september 2023

Demissionair minister Hugo de Jonge bracht woensdag een bezoek aan de gemeente Eemsdelta, als onderdeel van zijn werkbezoek in de provincie Groningen. De Jonge bezocht Delfzijl onder leiding van wethouder Annalies Usmany-Dallinga en Anita Tijsma, directeur-bestuurder van woningcorporatie Acantus.

Tijdens een fietstocht heeft het gezelschap een groot aantal woningbouwprojecten gezien. Wethouder Usmany-Dallinga: “De minister was enthousiast over de vele woningen die hier in aanbouw zijn en heeft zich laten informeren over onze verdere ambities voor voldoende, betaalbare, kwalitatief goede, duurzame en veilige woningen.”

Aantrekkelijke regio

Gemeente Eemsdelta werkt samen met de verschillende woningcorporaties, marktpartijen en de vertegenwoordigers van bewoners zoals de huurdersorganisaties om haar huidige en toekomstige inwoners zo goed mogelijk te faciliteren. Anita Tijsma van Acantus: Wij vinden het heel belangrijk om samen te werken aan een aantrekkelijke regio om te blijven én komen wonen, werken en leven.”

In Eemsdelta worden duizenden huizen versterkt of nieuw gebouwd als gevolg van de gaswinning. Maar ook eigenaren van bestaande woningen moeten mogelijkheden hebben om hun woning toekomstbestendig te maken. Het Rijk ondersteunt financieel op onderdelen om toekomstbestendige kernen en dorpen in een aantrekkelijke woonomgeving mogelijk te maken.

Onder de indruk

De minister liet zich hierover informeren en hij was onder de indruk. De fietsroute startte op deze stralende dag met de zon weerspiegeld in de Eems, met het zicht op het strand. Daarna fietste de delegatie langs verschillende projecten in het centrum, de voormalige LTS-locatie, het ziekenhuisterrein, de Landenbuurt en Kwelderland. Annalies Usmany-Dallinga: “Wij zijn blij met deze interesse vanuit het Rijk en vertrouwen erop dat ze ons blijven helpen om de ambitie van Eemsdelta waar te maken.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play