menu Home chevron_right
Eemsdelta

Negen bekers in Zwitserland voor Dojo Kyôchô

Marcel Voorthuijsen | 22 mei 2023

Afgelopen weekend is de karateclub Kyôchô afgereisd naar Zwitserland om deel te nemen aan de Open Swiss, een internationaal full contact toernooi met meer dan 12 Europese landen. Het niveau was daarmee gelijkwaardig aan een echte E.K. De regels waren duidelijk, alle technieken waren toegestaan als bij de volwassenen, echter wel met de nodige protectie.

Ook was het erop of eronder. Bij winnen van een partij mocht men naar de volgende, bij verlies was men direct uitgeschakeld.

De zes deelnemers van de karateclub trainen hier elk jaar voor en is een van de hoogtepunten van het wedstrijdseizoen. De meesten namen deel aan beide onderdelen: kata (stijlvormen lopen) en kumite (het echte gevecht met duidelijke regels).

Nela, die vorig jaar op de Open Swiss nog 2e werd met kata, verblufte iedereen door met de maximale punten de eerste plek te bereiken. Dit jaar mocht ze tevens meedoen met een jong- volwassen klasse, waar ze ook bijna de maximale score wist te behalen; een tweede plek. Haar zus Lisa deed niet onder en veroverde ook een eerste plek. Nadia van der Sluis veroverde ditmaal een tweede plek en Teun Schuiten een derde plek bij het onderdeel kata.

Met onderdeel kumite moest er echt worden gevochten om door te mogen en dat deden ze dan ook!  Nadia, Teun en Lisa Sijtsema  behaalden hiermee allen een fantastische derde plek. Voor de meesten een prolongatie van vorig jaar. Martin Kostal, vorig jaar nog de underdog, dit jaar bewees hij op de mat om alles op alles te zetten, ook Martin een verdiende derde plek.

Met negen bekers huiswaarts gaan is natuurlijk een droom die uitkomt voor de trainers Ferdi en Gaby van der Sluis en hoofdleraren Patrick en Inge Stegenga.

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play