menu Home chevron_right
Eemsdelta

Net Naakt in Museum Stad Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 21 september 2022

‘Net naakt’, zo heet de nieuwe tentoonstelling die vanaf 25 september te zien is in het Museum Stad Appingedam. Het is een jubileumtentoonstelling van de QuasiRealisten: een groep kunstenaars die tien jaar geleden is ontstaan na een expositie in hetzelfde museum. Daarom leek het hen een goed plan om nu in hetzelfde museum weer te exposeren.

De tien deelnemende kunstenaars zijn Rein Pol, Jan van Loon, Wouter Berns, Hans Hage, Fokko Rijkens, Jannes Kleiker, Klaas Koops, Cindy Sprokel, Tom Hageman en Mark Lisser. Bekende namen in het noorden: velen van hen hebben een band met de noordelijke realisten en/of met de Klassieke Academie in Groningen. Hun werk is een knipoog naar het helemaal realistische werk, vaak met een surrealistische inslag.

Zo is ook het thema van deze expositie ‘Net naakt’ een verwijzing naar ‘quasirealistisch’ en het kan ook uitgelegd worden als ‘netjes naakt’. Het naakt is natuurlijk een klassiek thema in de beeldende kunst: wie kent niet de Venus van Milo. Naakt is in de kunst iets anders dan ‘bloot’: daar kan iedereen zich wat bij voorstellen. Veel kunstenaars tekenen of schilderen naar levend naaktmodel en wie kijkt er nou niet graag naar een mooi naakt? De tien kunstenaars hebben hun eigen interpretatie aan het thema gegeven, met een heel gevarieerd resultaat. De tentoonstelling is te zien tot en met 8 januari 2023.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play