menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Noot-actie voor een gevulde Sinterklaas kinderschoen

Marcel Voorthuijsen | 9 november 2022

Een cadeautje krijgen op 5 december is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Rotaryclub Groningen Noord een pepernotenactie voor kinderen in de provincie Groningen. De inkomsten hiervan doneert ze aan Humanitas in Groningen die elk jaar in de aanloop naar Sinterklaas velen kinderen blij weet te maken met een speelgoedactie. De actie loopt vanaf 17 oktober tot en met 25 november 2022.

De kinderen maken een verlanglijstje voor Sinterklaas. Aan de hand daarvan kopen vrijwilligers – met o.a. inkomsten van goede doelenacties – de cadeautjes die passen die bij de leeftijd en belangstelling van de kinderen. Zo krijgen ook zij een fijne Sinterklaasavond. En op school kunnen ze – net als de andere kinderen – vertellen wat de Sint in hun schoen heeft gedaan.

Pepernoten

De mooi versierde mand met pepernoten bestaat uit drie soorten pepernoten. Lekker voor jezelf, maar ook om cadeau te doen. Ook voor zakelijke relaties is het een bijzonder origineel geschenk in deze periode van het jaar. Voor deze relaties is het ook mogelijk om een kaartje met een eigen tekst aan het pakketje toe te voegen.  Het pakketje is te koop voor 15 euro. De manden zijn te bestellen op www.nootpakket.nu. Voor informatie:  info@rotarygroningennoord.nl.

Goede doelen

Het is inmiddels een jaarlijks gebruik dat Rotaryclub Groningen-Noord – gevestigd in Bedum – tegen het einde van het jaar een goede doelenactie organiseert.  Bij eerdere goede doelen werd telkens diverse grotere bedragen binnen gehaald. Ook dit jaar weer hoopt de Rotary Groningen Noord op een gulle bijdrage. Pieter de Boer, voorzitter: “Wij hopen met deze actie een bijdrage te kunnen leveren aan het geluk van diverse kinderen. Want ieder kind verdient een Sint”.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play