menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Ommelander Ziekenhuis geeft kinderen een stem in kinderadviesraad

Marcel Voorthuijsen | 13 juni 2023

Het Ommelander Ziekenhuis vindt dat kinderen het recht hebben om hun ervaring, mening en behoefte te delen. Daarom heeft het ziekenhuis sinds kort een kinderadviesraad. De 1e vergadering is inmiddels geweest en de 1e onderwerpen zijn besproken.

Verschillende onderwerpen die kinderen belangrijk vinden

Alle kinderen in de regio zijn welkom om mee te praten over wat er beter kan. Kinderen die bijvoorbeeld zelf in het Ommelander Ziekenhuis hebben gelegen. Maar dat hoeft niet per se. Misschien heeft een broer, zus of iemand anders uit de familie ooit in het Ommelander Ziekenhuis gelegen.

 Kinderen bepalen de agenda

De kinderen van de kinderadviesraad overleggen ongeveer 6 keer per jaar met elkaar, op doordeweekse dagen en meestal aan het einde van de middag. Zij bepalen zelf waar ze het over willen hebben en wat er op de agenda staat. Tijdens de eerste vergadering hebben de kinderen vooral gesproken over de kindermenukaart en wat kinderen lekker vinden om te eten als ze in het ziekenhuis liggen.

Zelf een video uitgedacht

De kinderadviesraad is op zoek naar meer kinderen tussen 6 en 16 jaar oud die willen meedenken. De kinderen hebben zelf een video uitgedacht waarin ze uitleggen wat de adviesraad doet. Deze video en andere informatie staat op een speciale pagina: www.ommelanderziekenhuis.nl/kinderadviesraad Aanmelden kan door een bericht te sturen naar: kinderadviesraad@ozg.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play