menu Home chevron_right
Eemsdelta

Open voltige training bij Voltigevereniging de Eemsrakkers

Marcel Voorthuijsen | 4 september 2023

Op zaterdag 9 september wordt er een open voltige training georganiseerd bij Voltigevereniging de Eemsrakkers. Voltige is een unieke tak van de paardensport waarbij voltigeurs (turn) oefeningen uitvoeren op de rug van een pony/paard.  Kinderen leren bij de voltigesport omgaan met het paard en door met elkaar samen te werken als een team.

De oefeningen die ze tijdens de les uitvoeren zijn onder andere goed voor lenigheid, kracht, coördinatie en het zelfvertrouwen van het kind. Doordat de vereniging draaiende wordt gehouden door vrijwilligers is het mogelijk om de contributie bij deze tak van de paardensport zo laag mogelijk te houden en de sport voor iedereen toegankelijk te houden.

Om kinderen kennis te laten maken met deze tak van paardensport organiseert Voltigevereniging de Eemsrakkers op zaterdag 9 september een open voltige training. Tijdens deze open voltige training mogen ze een les meedoen om zo een indruk te krijgen hoe het is om op een paard oefeningen te doen. Kinderen dienen zich voorafgaand aan te melden via voltigerakkers77@gmail.com onder vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd. Op basis van de leeftijd wordt een indeling gemaakt voor de trainingen. Aanmelden kan tot en met donderdag 7 september 20.00 uur. De kinderen die zijn aangemeld worden per mail geïnformeerd over het tijdstip van de training.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play