menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Ruim 40 procent rijdt te hard tijdens lasergunactie

Marcel Voorthuijsen | 4 oktober 2023

Tijdens een lasergunactie die Verkeerswijzer Groningen (VWG) in juli heeft gehouden, reed 42 procent van de voertuigen te hard. De actie werd op 36 plaatsen in de provincie gehouden, om automobilisten op een ludieke manier op de snelheidslimiet te wijzen. Er werden geen boetes uitgedeeld. De actie was onderdeel van de jaarlijkse snelheidscampagne.

In totaal is de snelheid van 4472 voertuigen gemeten. Daarvan reden 1886 te hard. De grootste overschrijding vond plaats in Alteveer; daar reed een automobilist 85 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

De locaties van de actie zijn gekozen op basis van klachten van bewoners. Er is ’s middags gemeten, dus op tijdstippen dat allerlei verkeersdeelnemers zich in het verkeer begeven, ook schoolgaande kinderen. Te hard rijden is voor burgers een grote bron van overlast en van verkeersonveiligheid.

Doel van de actie was automobilisten te wijzen op de snelheidslimiet en hen te motiveren zich aan de maximumsnelheid te houden. Bovendien geeft de actie aan wegbeheerders (gemeenten en provincie) en politie inzicht in locaties waar de snelheid vaak fors wordt overschreden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play