menu Home chevron_right
Eemsdelta

Schitterende Wintereditie Fivelstadtocht

Marcel Voorthuijsen | 29 januari 2023

In Appingedam en omgeving werd afgelopen zaterdag de tweede wintereditie gehouden van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht. Met zeshonderd deelnemers was ook deze editie uitverkocht en alle deelnemers hebben van start tot finish genoten van de route in het voormalig Fivelingo-gebied.

De organisatie kreeg veel lof over de uitgezette routes in combinatie met de uitstekende facilitaire voorzieningen onderweg in en rond de doorkomstplaatsen. Veel historisch en cultureel besef was uiteraard ook verwerkt in deze wintereditie van de Fivelstadtocht. Winterfris maar droog vertrokken de enthousiaste wandelaars in westelijke richting vanuit Appingedam via de beroemde hangende keukens en de Synagoge om vervolgens via Tjamsweer met een boog door het landschap Jukwerd en Krewerd te kunnen bezoeken. Vervolgens werden via Oosterwijtwerd, Zeerijp en Eenum met Wirdum als laatste ruststempelplaats aangedaan.

Vol goede moed richting Appingedam onder het genot van een aangenaam zonnetje en opkikkertje  in de vorm van kwast dan wel kruidenbitter liepen de deelnemers onder de muzikale klanken van de Bierspiekers de Fivelstad binnen. Hier wachtte nog een wandelverrassing om de volledig gerestaureerde kalkoven De Fivel heen aan de Dijkhuizenweg en konden de deelnemers over de finish nagenieten van hun prestatie en een heerlijk kop warme erwtensoep.

De wandelaars en organisatie kijken terug op een prachtig geslaagde dag en verheugen zich alweer op de reguliere Fivelstadtocht, die traditioneel wordt gehouden op de zaterdag van het landelijk monumentenweekend in september. Opgeven voor de Fivelstadtocht van 9 september aanstaande kan vanaf woensdag 1 Februari 2023 via de website www.fivelstadtocht.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play