menu Home chevron_right

CountryFile

Roel Stäbler


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zondag 12:00 14:00

Winnaar van de DCMA Radio Award 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017.

Beste Country Radioprogramma van Nederland.

CountryFile is het countryprogramma van Omroep Eemsdelta en wordt gepresenteerd door Roel Stäbler. Roel heeft door de jaren heen alle stijlen en invloeden in de country muziek bijgehouden en geldt als een professional in ‘country music’. Hij won in 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017 voor zijn programma `CountryFile` de DCMA Radio Award voor Beste Country programma bij lokale radio.

Roel bezocht vele jaren achtereen de `Country Radio Seminar` in Nashville en ging daar in 1998 als enige van 2500 internationale radiomakers naar huis met `radio-liners` van Garth Brooks. Dit feit werd ´s avonds breed uitgemeten op de Amerikaanse TV zender TNN (The Nashville Network).

Roel hield door deze bezoeken aan de ‘CRS’ zeer goede contacten over met de diverse grote Amerikaanse country labels die hem nog steeds de nieuwste releases op country gebied toesturen. Roel is ‘member of CMA in good standing’, ‘proud member of the Americana Music Association’, is lid van de ‘Dutch Roots Radio Ring’ en rapporteert maandelijks aan de ‘Euro Americana Chart’, kortom…. Roel is Country!

CountryFile CD van de Week:

Album: Bits & Pieces
Artist: Malcolm Holcombe
Label: Proper Music/Need To Know
Release Date: June 26, 2023

Malcolm Holcombe is een overlever die er eigenlijk altijd beroerd uitziet – soms denk je dat hij eigenlijk te ziek is om rechtop te staan, maar dan begint hij gitaar te spelen en te zingen en dan vergeet je dat allemaal en word je totaal door zijn liedjes overrompeld. Dit keer heeft hij de kanker overwonnen, en Bits & Pieces is het album dat hij samen met zijn vaste muzikale partner Jared Tyler heeft opgenomen toen de diagnose bekend was, omdat ze niet wisten hoe lang ze nog zouden hebben.

Dat geeft dit achttiende album van deze unieke singer/songwriter misschien wel iets extra urgents, zou je kunnen denken, maar de liedjes van Holcombe hebben die urgentie eigenlijk altijd. Emmylou Harris, Lucinda Williams, Steve & Justin Townes Earle, en Iris DeMent zijn allemaal fans van Malcolm Holcombe, de onnavolgbare, eigenzinnige, volstrekt unieke liedjesschrijver en muzikant.

Als je ooit een optreden van Holcombe hebt meegemaakt weet je hoe magisch dat op een geheimzinnige manier is – je hebt het gevoel dat je naar een genie van een andere planeet zit te kijken en luisteren terwijl hij juist over de meest aardse en rauwe zaken van het leven zingt. Dit album hebben Holcombe en Tyler met zijn tweeën opgenomen, met Jared Tyler op tweede stem, gitaren, mandola, dobro, banjo enzovoorts, en die twee vormen een bijzondere twee-eenheid die samen magnifieke en perfect passende arrangementen bij de liedjes van Holcombe creeëren.

Ook dit achttiende album is weer een volstrekt uniek juweel van een album – om in stille bewondering naar te luisteren.

playlist 22_230604

   • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play