menu Home

CountryFile

Roel Stäbler


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zondag 12:00 14:00

Winnaar van de DCMA Radio Award 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017.

Beste Country Radioprogramma van Nederland.

CountryFile is het countryprogramma van Omroep Eemsdelta en wordt gepresenteerd door Roel Stäbler. Roel heeft door de jaren heen alle stijlen en invloeden in de country muziek bijgehouden en geldt als een professional in ‘country music’. Hij won in 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017 voor zijn programma `CountryFile` de DCMA Radio Award voor Beste Country programma bij lokale radio.

Roel bezocht vele jaren achtereen de `Country Radio Seminar` in Nashville en ging daar in 1998 als enige van 2500 internationale radiomakers naar huis met `radio-liners` van Garth Brooks. Dit feit werd ´s avonds breed uitgemeten op de Amerikaanse TV zender TNN (The Nashville Network).

Roel hield door deze bezoeken aan de ‘CRS’ zeer goede contacten over met de diverse grote Amerikaanse country labels die hem nog steeds de nieuwste releases op country gebied toesturen. Roel is ‘member of CMA in good standing’, ‘proud member of the Americana Music Association’, is lid van de ‘Dutch Roots Radio Ring’ en rapporteert maandelijks aan de ‘Euro Americana Chart’, kortom…. Roel is Country!

De CountryFile CD van de Week:

Album: Welcome To Hard Times
Artist: Charley Crockett
Label: Son Of Davy

Bij een man als Charley Crockett kun je zo makkelijk niet als een dagelijkse gang van zaken over nieuwe songs spreken. Niet dat de 13 tracks van zijn nieuwe CD “ Welcome To Hard Times” het niet waard zouden zijn, want dat zijn ze allemaal. Maar deze wat magere, sinistere, gedurfd kijkende singer/songwritwer met zijn pijnlijk getroffen stem, heeft een biografie, die zich echt totaal onderscheidt van de meeste Nashville- en country-acts. Op de eerste plaats is daar de nogal ver verwijderde familieband met wild-west legende Davy Crockett. Als zo iemand geen country-genen in zijn aderen heeft, wie dan wel?

Welcome To Hard Times” is al zijn tweede album-release in dit jaar en vermoedelijk überhaupt zijn sterkste. Ook, omdat hij met producer Mark Neill ( The Black Keys) en prominente co-auteurs als Paul McLaughlin en Dan Auerbach kon rekenen op een uitstekende basis.

Muzikaal is de man met de filmbooswicht-optiek een en al verrassing. Dat geldt op zijn minst voor de zeven voorgangers van dit album, waarop hij ook songs uit het R&B- en vaak aan drugs gerelateerde folk-repertoire competent vertolkte. Na een overwonnen ziekte (open hart operatie) schijnt Crockett nu beter te weten waarvoor hij muzikaal staat: voor traditionele, ongepolijste, niet zelden sombere country, western, honky tonk en americana.

Samengevat: op “Welcome To Hard Times”  presenteert Charley Crockett 13 authentieke country-en western-songs, geheel in stijl gearrangeerd en geïnterpreteerd. Het vermoedelijk sterkste album van de Texaanse ‘pijnlijder’

Playlist CountryFile:

playlist 32_200809
playlist 31_200802
playlist 30_200726
playlist 29_200719

 

   • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play