menu Home chevron_right

CountryFile

Roel Stäbler


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zondag 12:00 14:00

Winnaar van de DCMA Radio Award 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017.

Beste Country Radioprogramma van Nederland.

CountryFile is het countryprogramma van Omroep Eemsdelta en wordt gepresenteerd door Roel Stäbler. Roel heeft door de jaren heen alle stijlen en invloeden in de country muziek bijgehouden en geldt als een professional in ‘country music’. Hij won in 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017 voor zijn programma `CountryFile` de DCMA Radio Award voor Beste Country programma bij lokale radio.

Roel bezocht vele jaren achtereen de `Country Radio Seminar` in Nashville en ging daar in 1998 als enige van 2500 internationale radiomakers naar huis met `radio-liners` van Garth Brooks. Dit feit werd ´s avonds breed uitgemeten op de Amerikaanse TV zender TNN (The Nashville Network).

Roel hield door deze bezoeken aan de ‘CRS’ zeer goede contacten over met de diverse grote Amerikaanse country labels die hem nog steeds de nieuwste releases op country gebied toesturen. Roel is ‘member of CMA in good standing’, ‘proud member of the Americana Music Association’, is lid van de ‘Dutch Roots Radio Ring’ en rapporteert maandelijks aan de ‘Euro Americana Chart’, kortom…. Roel is Country!

De CountryFile CD van de Week:

Album: Black Cats And Crows
Artist: Ward Davis
Label: Thirty Tigers/Ward Davis Music
Release Date: October 13, 2020

Outlaw country heeft zijn roots in de jaren 70 liggen en is vandaag de dag nog steeds springlevend. Misschien in een iets andere vorm dan toen, maar er zijn nog steeds heldere raakvlakken. Zoals de onafhankelijkheid en zelfstandigheid die de artiesten genieten. Ward Davis is zo’n hedendaagse outlaw artiest. Met zijn tweede plaat Black Cats and Crows houdt hij de naam van outlaw country hoog en maakt zowel in Amerika als Nederland indruk.

Ward Davis is opgegroeid in Monticello, Arkansas en al jaren een gevierd liedjesschrijver onder andere voor Willie Nelson, Merle Haggard en Trace Adkins. Daarnaast schreef hij mee met het album ‘I’m Not The Devil’ van Cody Jinks. Inmiddels 41 jaar woont hij al een tijd in Nashville, TN. In 2015 bracht hij al eens een album uit getiteld: ‘15 Years in a 10 Year Town’ en in 2018 verscheen de EP ‘Asunder’. Twee jaar later is daar dan ‘Black Cats And Crows’. Geproduceerd door Jim “Moose” Brown die je naast zijn werk als producer kunt kennen als gitarist in Bob Seger’s, Silver Bullet Band.

In een interview met Rolling Stone laat Davis optekenen dat het maken van dit album al zijn hele leven duurt. Hij moest leven, leven en leven om de nummers die hij in de die jaren had geschreven te begrijpen en er achter te komen wat de betekenis was van die nummers. Maar nu, na al die jaren kon hij de 14 nummers op de plaat zetten.

Het titelnummer van de plaat schreef Davis samen met Cody Jinks en Tennessee Jet tijdens een moeilijke periode in zijn leven. Het opnemen van het nummer voelde als therapie voor Davis. Geheel in lijn van een outlaw album staat er een murderballad op ‘Sounds Of Chains’ waarop Scott Ian van de trash metal band Anthrax meespeelt, het nummer ‘Papa And Mama’ past ook in dit thema. Natuurlijk ontbreekt het nummer over whisky niet met ‘Get To Work Whiskey’ dat na het openingskwartet wat lucht brengt in het album. Davis en Cody Jinks schreven samen het nummer ‘Colorado’. Dit nummer zette Jinks al op zijn album ‘Lifers’ uit 2018.

Het absolute hoogtepunt van het album is wat mij betreft: ‘Where I Learned To Live’ een prachtige ode aan zijn hometown. Ook noemenswaardig is de prachtige pianoballade ‘Lady Down On Love’ en ‘Good To Say Goodbye’ over afscheid nemen van je verleden, je schooltijd, je relatie en ook het overlijden van zijn vader wordt bezongen in dit prachtige nummer.

Ward Davis heeft een zeer mooi album afgeleverd fijne outlaw country met hier en daar een fantastische ballad. Mocht je Ward Davis nog niet kennen maar Cody Jinks en Whitey Morgan wel, dan is het kopen van dit album een no-brainer! 

Playlist CountryFile:

playlist 02_210117

  • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Het Muziekmuseum
  19:00 - 20:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play