menu Home chevron_right

CountryFile

Roel Stäbler


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zondag 12:00 14:00

Winnaar van de DCMA Radio Award 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017.

Beste Country Radioprogramma van Nederland.

CountryFile is het countryprogramma van Omroep Eemsdelta en wordt gepresenteerd door Roel Stäbler. Roel heeft door de jaren heen alle stijlen en invloeden in de country muziek bijgehouden en geldt als een professional in ‘country music’. Hij won in 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017 voor zijn programma `CountryFile` de DCMA Radio Award voor Beste Country programma bij lokale radio.

Roel bezocht vele jaren achtereen de `Country Radio Seminar` in Nashville en ging daar in 1998 als enige van 2500 internationale radiomakers naar huis met `radio-liners` van Garth Brooks. Dit feit werd ´s avonds breed uitgemeten op de Amerikaanse TV zender TNN (The Nashville Network).

Roel hield door deze bezoeken aan de ‘CRS’ zeer goede contacten over met de diverse grote Amerikaanse country labels die hem nog steeds de nieuwste releases op country gebied toesturen. Roel is ‘member of CMA in good standing’, ‘proud member of the Americana Music Association’, is lid van de ‘Dutch Roots Radio Ring’ en rapporteert maandelijks aan de ‘Euro Americana Chart’, kortom…. Roel is Country!

CountryFile CD van de Week:

Album: $10 Dollar Cowboy
Artist: Charley Crockett
Label: Son Of Davy/Thirty Tigers
Release Date: April 26, 2024

Charley Crockett deelt zijn nieuwe album $10 Cowboy, nu uit via Son of Davy/Thirty Tigers. $10 Cowboy werd opgenomen in de Arlyn Studios in Austin, Texas, geproduceerd door Crockett en zijn oude medewerker Billy Horton. Het werd live op tape opgenomen, met 6-12 muzikanten op elk nummer, waardoor de nummers het gevoel kregen van een live optreden. Het is een geluid waar Crockett al jaren naar op zoek is. Vaste bandleden Kullen Fox, Nathan Fleming en Mario Valdez worden vergezeld door enkele van de meest getalenteerde spelers van het genre: Rich Brotherton, Kevin Smith, Dave LeRoy Biller, Jason Lee Moeller, T. Jarrod Bonta en anderen, waaronder een strijkkwartet. Hoewel het muzikaal vakmanschap en de begeleiding voortreffelijk zijn, zijn ze ook subtiel, vrolijk over het album geplaatst.

playlist 19_240512

   • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play