menu Home chevron_right

Rondje Eemsdelta

Hét zaterdagmiddag magazine


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zaterdag 11:00 14:00

Rondje Eemsdelta van zaterdag 11 september

Aan het Afwateringskanaal in Farmsum vindt vanmiddag om 14 uur de officiële opening van de nieuwe biljartzaal plaats. Daartoe hebben de drie biljartverenigingen in Delfzijl, Biljartclub Delfzijl, De Karambool en De Poedel, de handen ineen geslagen. In de studio te gast de biljarters Coos Blaauw en Koos Blaauw.

Met een GRATIS busreis wordt zaterdag 11 september het 30-jarig lustrum gevierd van vijf eigenzinnige paviljoens. Twee van deze paviljoens staan onze gemeente, het paviljoen van de Iraaks-Britse architect Zaha Hadid staat in Appingedam, en dat van de Oostenrijkse architectengroep Coop Himmelb(l)au in Delfzijl. We bellen met Gerdie Klaassen over deze tour langs alle 5 de paviljoens.

Vanaf maandag 13 september kunnen jongens en meiden met een interesse in techniek weer meedoen aan activiteiten van “De Jonge Onderzoekers Eemsdelta”. Carleen Baarda kan ons daar alles over vertellen.

Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest houdt voor de tweede keer een fotowedstrijd om de kalender, die gemaakt word om extra inkomsten voor de vereniging te genereren, te vullen. Marijke de Vries van DSHO is bij ons te gast.

Repoteam

Het repoteam bezoekt: Brieven aan de Eems bij locatie Coop Himmelblau/ Strand Delfzijl waar 20 deelnemers een performance bij het kunstwerk Coop Himmelblau houden.

Kunsthuis Oal Eer Godlinze is tijdens de open monument dagen geopend. Oal Eer is een Kunsthuis in Godlinze op het Hoogeland dat onderdak biedt aan atelier-, praktijk en expositieruimte. Met een accent op beeldhouwen net iets voor repo anna.

Verder bezoekt het repoteam BorgSfeer. Dit weekend is Borgsweer een klein theater waar vele bekende en minder bekende Groninger artiesten optreden.

En we hebben natuurlijk ook ons vaste item “Op Historiche Reis” deze keer neemt Henk Dijkstra ons mee op een tocht in de geschiedenis van Appingedam.

Tips voor Rondje Eemsdelta stuur je naar: redactie@omroepeemsdelta.nl

 
 


 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play