menu Home chevron_right

Eemsdelta Sport

Rechtstreekse verslagen van onze verslaggevers


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zaterdag 14:00 17:00

EEMSDELTA SPORT ZATERDAG 21 MEI 2022 VANAF 14.00 UUR.

Vorige week schreven dat er nog twee wedstrijden waren te gaan. De oplettende lezer wist echter wel beter. Vorige week hadden we de twee moeten vervangen door vier. Onze excuses voor de foutieve informatie. Nu dus nog drie wedstrijden te gaan. En dan blijken sommige aannames er toch anders uit te zien. Onderstaand geven we u de juiste info. Op zaterdag kunt u ook altijd de correcte berichten verwachten. Bij Eemsdelta sport met Gert Busscher vanaf 14.00 uur. We beginnen in de tweede klasse.

Tweede klasse J.

NEC Delfzijl leeft nog steeds hoewel een zijden draad niet zo gek veel houvast geeft is nog steeds niet alles verloren. Zaterdag moet er in elk geval gewonnen worden. Mede laagvlieger de Weide is de tegenstander op sportpark centrum. Bij verlies van de Delfzijlsters is het verblijf in de tweede klasse ten einde. Maar onze man ter plekke, Antoon Velis, ziet altijd licht aan het einde van de erg lange en donkere tunnel.

Derde klasse C.

Loppersum speelt thuis tegen buurman Omlandia. De Lopsters hebben de derde plaats stevig in handen. Dat geeft dan vermoedelijk recht op het spelen van nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Omlandia valt niet te onderschatten maar de mannen van de Bosweg moeten in staat worden geacht de punten in eigen huis te houden. GeertJan Reinders is terug van zijn marathon avontuur en doet verslag. Holwierde heeft punten nodig en het liefst zo spoedig mogelijk. Zaterdag om 15.15 uur spelen de Holwierders in Groningen tegen Groen Geel. Groen Geel valt wat tegen dit seizoen. Er liggen dus mogelijkheden voor de Katmis bewoners. Jurrely Torbed is terug van vakantie en dat scheelt aanvallend toch een slok op een borrel. Jurrie Smit of Ineke Beeftink houden ons op de hoogte.

Vierde klasse C.

Hier een onvervalste topper. Middelstum speelt thuis tegen koploper Niekerk. De Midelstummers kunnen nog kampioen worden maar dan telt zaterdag alleen een overwinning. Als de nederlaag tegen DVC is verwerkt kunnen de mannen van Meinardi fris beginnen aan deze klus. Gemakkelijk wordt het zeker niet. Gerard Pijper gaat kijken en houdt ons op de hoogte. Poolster speelt thuis tegen Amicitia VMC uit Groningen. Er liggen zeker mogelijkheden voor de Spijksters. Pieter Smit is ook van de partij en vertelt er meer over. DVC gaat naar Roden. Het sterke ONR is de tegenstander. De Damsters zijn in de winning mood en zullen zeker proberen om de punten mee naar huis te nemen.

Vijfde klasse E.

Corenos werd, zoals voorspeld, afgelopen zaterdag kampioen en keert terug naar de vierde klasse. Een mooi affiche is natuurlijk die tussen de Fivel en Meedhuizen. Houdt de Fivel de tweede plaats vast of zorgen de Meedhuizers voor roet in het eten. Gert houdt ons op de hoogte. De Boys uit Wagenborgen. Zij gaan naar Uithuizen. Noordpool UFC is de tegenstander en Stedum speelt om 15.15 uur ook uit. Eenrum is de tegenstander.
Eemsdelta sport is er vanaf 14.00 uur. Gert Busscher is het rustpunt in de spannende fase van de diverse competities. Het gesproken woord en de muzikale keuzes nodigen van harte uit om af te stemmen. Welkom bent u in ieder geval.

Rolverdeling.

NEC Delfzijl – de Weide, verslag Antoon Velis.
Loppersum – Omlandia, verslag GeertJan Reinders
Groen Geel – Holwierde, verslag Jurrie Smit of Ineke Beeftink
Middelstum – Niekerk, verslag Gerard Pijper
Poolster – Amicitia VMC, verslag Pieter Smit.


 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play