menu Home chevron_right

Eemsdelta Sport

Rechtstreekse verslagen van onze verslaggevers


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zaterdag 14:00 17:00

Na een korte winterstop gaat de competitie van de voetbalamateurs weer beginnen. In deze periode van het jaar werden in het verleden vaak wedstrijden afgelast. Met de komst van het moderne kunstgras is dat bijna verleden tijd. Natuurlijk, bij sneeuw en zware vorst zijn ook de plastic velden onbespeelbaar maar over het algemeen kan er gewoon gespeeld worden. Er zijn ook nog verenigingen die niet over kunstgras beschikken maar dat zijn uitzonderingen. Veel clubs hebben deze korte stop gebruikt om deel te nemen aan zaalvoetbal toernooien. En al dan niet met succes afgesloten. Zaterdag weer het echte werk om de -broodnodige- punten. Bij de vijfde klassers duurt de vakantie nog een weekje langer. Afgezien van een handvol inhaalwedstrijden is er voor deze voetballers geen programma vastgesteld.
We gaan ook nog even een zijpad op. Aan het begin van het programma hoort u altijd een gitaar intro. Dit intro wordt verzorgd door Jeff Beck. Een gitaar virtuoos zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden. Radio monument Paul Woldendorp zocht ooit dit nummer  uit voor ons programma. Jaren geleden en nog altijd actueel. Misschien kan Gert het  nummer nu als reguliere plaat eens helemaal laten horen. Als ons eerbetoon aan de onlangs overleden artiest. Luister maar naar Eemsdelta sport. Dan mist u zeker niets. We gaan voetballen en beginnen in de derde klasse C.

Derde klasse C:

NEC Delfzijl speelt thuis. Helpman is de tegenstander. NEC staat in de middenmoot met 15 punten. Helpman is derde met 22 punten. Beiden hebben elf wedstrijden gespeeld. NEC was goed bezig in de eindfase van 2022. Er zijn dus zeker kansen voor de Delfzijlsters. Antoon Velis houdt ons op de hoogte. SC Loppersum draait een wisselvallig seizoen. Tot 2023 leverde dit 12 punten op. Zaterdag is HFC 15 de tegenstander. De mannen uit Hoogkerk spelen thuis en hebben 17 punten. Een mooie gelegenheid voor de Lopsters om het punten totaal op te schroeven. GeertJan Reinders gaat mee naar Hoogkerk en vertelt ons er meer over.

Vierde klasse C:

In deze klasse hebben een aantal ploegen nog maar acht wedstrijden gespeeld en andere teams hebben er reeds elf wedstrijden op zitten. Dit geeft een vertekend beeld van de stand. Zaterdag gaat Middelstum naar Hoogezand. In de achtertuin van Gert en Gerard wordt er afgetrapt tegen HS 88. De mannen van Meinardi kunnen de punten goed gebruiken. In Hoogezand liggen er ook best wel mogelijkheden. Bart Poortinga doet verslag. Holwierde gaat op bezoek bij laagvlieger Amicitia VMC. Geen onoverkomelijke hobbel voor de Katmis bewoners. Maar zekerheid kent dit spelletje niet. Erwin van Dijk gaat mee en praat ons bij. Poolster gaat naar Sauwerd. Tegen laagvlieger SIOS moeten er eigenlijk drie punten worden gehaald. Pieter Smit gaat mee deelt de ins en outs met ons. DVC Appingedam trapt om 14.45 op het Welleman Sportpark af tegen de Fivel.. Willen de Damsters mee blijven doen in de race om het kampioenschap dan moet er gewonnen worden. Daar zal Duurt Dijkman zijn spelers ook wel op wijzen. De Fivel heeft het moeilijk maar zal er alles aan doen om de punten mee te nemen naar Zeerijp. Gerard Pijper gaat voor ons kijken en doet verslag.
In de vijfde klasse komen onze gemeentelijke vertegenwoordigers niet in actie.
Met gastheer Gert Busscher beginnen we vol optimisme aan het tweede deel van dit voetbalseizoen. Gert houdt je op de hoogte van de tussenstanden, ruststanden, einduitslagen en alle  verdere actualiteiten. Daarbij zoekt hij passende en verrassende muziek.
Eemsdelta sport is er bij uw lokale omroep vanaf 14.00 uur. Je bent als luisteraar van harte welkom.
Rolverdeling:
NEC Delfzijl         Helpman Antoon Velis
HFC 15                SC. Loppersum GeertJan Reinders
HS88                    Middelstum Bart Poortinga
Holwierde             Amicitia VMC  Erwin van Dijk
SIOS                    Poolster Pieter Smit
DVC Appingedam De Fivel   Gerard Pijper


 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  De Soul Dance Club
  20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play