menu Home chevron_right

EEMSDELTA SPORT

Rechtstreekse verslagen van onze verslaggevers


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zaterdag 14:00 17:00

EEMSDELTA SPORT, ZATERDAG 18 MEI TUSSEN TWEE EN VIJF UUR.

Zaterdag zullen er her en der in de gemeente feestjes plaatsvinden. De beslissing valt in de vierde klasse E. Tot op de laatste speeldag is het spannend in deze klasse. In de derde klasse heeft SC Loppersum zich verzekerd van een extra jaar. Daar komt dan natuurlijk de kampioen van de vierde klasse E bij en misschien nog wel een winnaar van de nacompetitie. Dat zou leuk zijn en voor een aantal interessante derby’s in deze klasse zorgen. Laten we niet op de zaken vooruit lopen. We moeten de indeling voor het nieuwe seizoen afwachten en het nieuwe seizoen begint pas in september. Eerst maar eens deze spannende zaterdag, 18 mei. We gaan voetballen.

Derde klasse C.
SC Loppersum is veilig. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen HFC 15 en een week later de slotwedstrijd, uit bij WVV. De spelers kunnen aanstaande zaterdag afscheid nemen van het thuis publiek met een overwinning. We gunnen het de Lopsters van harte. GeertJan Reinders wordt door Gert gebeld.

Vierde klasse E.
Op deze zaterdag valt de beslissing. Wie wordt er kampioen. Is het DVC Appingedam of trekt Middelstum toch aan het langste eind. Middelstum gaat naar Uithuizermeeden. De Heracliden is de tegenstander. Dat is geen gemakkelijke tegenstander. Gert belt Bart Poortinga misschien wel een een keer extra om een actueel beeld van de wedstrijd te krijgen. In Appingedam staat de wedstrijd tegen Corenos op het programma. Ook nog geen gelopen race voor de Damsters. Deze wedstrijd begint om half drie. Dat is een kwartier eerder dan het gebruikelijke aanvangstijdstip. Ziet Gerard Pijper de mannen van Duurt Dijkman kampioen worden ? Luister maar mee vanaf 14.00 uur naar Eemsdelta Sport. En dan: pakt Poolster de derde periode. Daarvoor moet er gewonnen worden in Zeerijp.. Pieter Smit vertelt er over. In Delfzijl staat de buren ruzie tussen NEC Delfzijl en Holwierde op het programma. Jammer dat deze wedstrijd geprogrammeerd is op de laatste dag van de competitie. Veel meer dan prestige staat er niet op het spel. Dat neemt toch de spanning een beetje weg. We bellen met Marcel de Jonge over het verloop.

vijfde klasse D..
Stedum gaat naar Zeester en Meedhuizen gaat naar Ezinge voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Vijfde klasse F.
De Boys uit Wagenborgen nemen afscheid van het thuispubliek met een wedstrijd tegen NWVV.

Van het score verloop in de deze beide vijfde klassen wordt je door Gert op de hoogte gehouden.

Het belooft dus nog een spannende zaterdag te worden. Je hoeft niks te missen als je op tijd inschakelt en mee luistert naar de vertrouwde stem van Gert Busscher. De muziek keuze is breed met voor iedereen wel wat. Eemsdelta Sport is er zaterdag vanaf 14.00 uur. Welkom bent u in ieder geval.

Rolverdeling:
SC Loppersum – HFC 15. Verslag: GeertJan Reinders
De Fivel – Poolster. Verslag: Pieter Smit
Nec Delfzijl – Holwierde. Verslag: Marcel de Jonge
De Heracliden – Middelstum. Verslag: Bart Poortinga
DVC Appingedam – Corenos. Verslag: Gerard Pijper.  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play