menu Home chevron_right

Eemsdelta Sport

Rechtstreekse verslagen van onze verslaggevers


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms

Eemsdelta Sport doet iedere zaterdag gedurende het voetbalseizoen verslag van de wedstrijden van onze regioclubs.

Langs de velden onze verslaggevers met spannende verhalen en in de studio onze gastheren met de broodnodige afwisseling met lekkere muziek.

Sport bij omroep Eemsdelta op zaterdag 10 oktober vanaf 14.00 uur.
Afgelopen weekend een primeur in sportland Nederland. Wedstrijden zonder publiek. We hebben het aan den lijve ondervonden. Het is een vrij sfeerloos gebeuren. Geen op- en aanmerkingen richting de spelers en de spelleiders. Maar ook geen inkomsten van de kantine. Gelezen in de pers 30% van de clubs staat op omvallen vanwege het missen van deze noodzakelijke inkomsten. Een zorgwekkende ontwikkeling die bij sommige bestuurders ongetwijfeld slapeloze nachten tot gevolg heeft. Daar staat wel tegenover dat het voorkomen van besmettingen met het vervloekte virus moeten worden voorkomen. Moeilijk is en blijft het om daar de juiste afweging in te maken. In ieder geval wordt er nog twee weken zonder publiek gespeeld. En daarna ? Daar valt op dit moment geen zinnig woord over te zeggen. In het uiterste geval kunnen zelfs alle wedstrijden worden stop gezet. Veel verenigingen proberen nu via elektronische middelen de wedstrijd aan te bieden aan hun trouwe aanhang. Het blijft behelpen.
Zaterdag ronde vier in de reguliere voetbalcompetities. Onze Eemsdelta vertegenwoordigers kunnen aan de bak.
We beginnen, zoals wekelijks, in de tweede klasse J. NEC Delfzijl verloor afgelopen zaterdag uiterst ongelukkig tegen Achilles. Zaterdag een nieuwe tegenstander. Ook uit Assen maar nu wordt er in Delfzijl gespeeld. LTC is de tegenstander. Beide ploegen hebben drie punten. De winnaar kan zich in de middenmoot nestelen. Eemsdelta sport gaat voor een overwinning van de Havenkanters. Gerard Pijper doet verslag en zal ook het aantal die- hard supporters tellen op de Burg. Boeremalaan. Het radioverslag is vanuit de luie stoel goed te volgen maar ook vanaf de weg is de wedstrijd prima te zien.
In de derde klasse C spelen zowel Holwierde en Loppersum thuis. Eerstgenoemde ontvangt FC Zuidlaren. Rik Lalkens gaat kijken op Katmis hoe de mannen van Eddy Tuik en Jurrie Smit het er vanaf brengen. SC Loppersum ontvangt Be Quick uit Groningen. Geen gemakkelijke opgave maar de Lopsters doen het goed en kunnen vol zelfvertrouwen aan deze klus beginnen. Geert Jan Reinders is er zeker bij en doet verslag.
In de vierde klasse C gaat Middelstum naar Groningen. Lycurgus is de tegenstander. Geen eenvoudig klusje maar ook niet onoverkomelijk. DVC Appingedam speelt om 14.45 uur thuis tegen het niet al te sterke Amicitia VMC. Drie punten voor de mannen van Duurt Dijkman zitten er in maar zekerheden bestaan niet. Poolster ontvangt het nog ongeslagen en sterke Niekerk. De Spijksters komen de laatste weken vaak op achterstand en weten dan alsnog de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Zaterdag hetzelfde scenario ? Piet Smit houdt alle luisteraars van Eemsdelta sport op de hoogte.
In de vijfde klasse D een mooi affiche. TEO tegen Stedum. En dat zonder toeschouwers. Bijna ondenkbaar. Maar toch. De Fivel speelt ook thuis. Blauw Geel 15 uit Groningen is de tegenstander. Tenslotte in de vijfde klasse E twee derby’s. Siddeburen tegen Wagenborger Boys en SGV tegen Meedhuizen.
Vanaf 14.00 uur nemen Kevin Meertens en Gert Busscher u mee op een mooie sportreis door het Eemsdelta gebied. Met zorg geselecteerde muziek zorgt voor een goede balans in het geheel.
Welkom bent u in ieder geval bij Eemsdelta sport.

Wegens drukke werkzaamheden heeft één van de sportverslaggevers van Omroep Eemsdelta zijn microfoon aan de wilgen hangen. Daarom is er binnen het team van het programma Eemsdelta Sport een vacature ontstaan.

Eemsdelta Sport is het sportprogramma dat iedere zaterdagmiddag tijdens de voetbalcompetitie van 14 – 17 uur wordt uitgezonden bij Omroep Eemsdelta. De hoofdmoot van het programma bestaat uit live wedstrijdverslagen van de voetbalclubs uit onze regio. De centrale studio presentator schakelt live naar de velden waar de verslaggever live verslag doet van de wedstrijd en na afloop een gesprekje met de trainers en/of spelers houdt.

Bij aanvang van de competitie 2020-2021 willen ze graag weer van zoveel mogelijk wedstrijden verslag doen. Als jij het team wilt versterken stuur dan een berichtje naar info@omroepeemsdelta.nl • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play