menu Home chevron_right

EEMSDELTA SPORT ZATERDAG 27 MEI 2023 VANAF 14.00 UUR.

Rechtstreekse verslagen van onze verslaggevers


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zaterdag 14:00 17:00

De laatste zaterdag van mei staat ook de laatste competitie ronde bij de amateurs op het programma. Voor de vijfde klassers is het seizoen een weekje eerder afgelopen. Verderop komen we daar nog even op terug. Deze laatste ronde is ontdaan van alle spanning bij de amateurs in de gemeente Eemsdelta. In de derde klasse speelde SC Loppersum zich afgelopen zaterdag veilig tegen NEC Delfzijl. De winst was genoeg voor de verlenging van het derde klasserschap met nog een seizoen. NEC Delfzijl werd door het verlies veroordeeld tot de nacompetitie om degradatie. Al met al een teleurstellend seizoen voor de Delfzijlster hoofdmacht. Wie de tegenstander in de nacompetitie wordt is nog niet helemaal duidelijk. In de vierde klasse is ook alles bekend met betrekking tot de nacompetitie. Holwierde en DVC spelen nacompetitie om promotie. De rest van de Eemsdelta ploegen handhaaft zich in de vierde klasse. We gaan zaterdag eerst nog de laatste competitie ronde spelen.

Derde klasse C:

NEC Delfzijl gaat naar Helpman. De uitslag bepaalt wie de tegenstander van de Havenkanters wordt.Helpman speelt nog voor een plek in de nacompetitie om promotie en zal dus zeker geen cadeautjes uitdelen. Marcel de Jonge houdt ons op de hoogte en vertelt ook wie de tegenstander in de nacompetitie wordt. In het uiterste geval kan dat Holwierde worden. Uw verslaggever ziet dat wel zitten. De bestuurders in Delfzijl niet. Zaterdag weten we meer. SC Loppersum kan vrij uit de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. HFC 15 is de tegenstander. Kunnen de Lopsters het opbrengen om de afscheid nemende trainer, David van der Kam, een fraai afscheidscadeau aan te bieden in de vorm van een overwinning? GeertJan Reinders is er bij en houdt ons op de hoogte.

Vierde klasse C:

De Fivel is inmiddels ook veilig en ontvangt zaterdag DVC Appingedam. De winnaar van de tweede periode zal geen kaarten of blessures willen oplopen. Gaan ze er toch nog voor om dan met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan? De Riepsters kunnen vrij uit spelen. Gerard Pijper gaat kijken of er nog spanning valt te bespeuren in Zeerijp. In Spijk staat er ook niets meer op het spel. Poolster neemt het op tegen SIOS om des keizers baard. Holwierde verspeelde het kampioenschap afgelopen weekend door te verliezen van HS 88. Tegen Amicitia VMC kunnen de Katmis bewoners zich voorbereiden op de nacompetitie. Ook hier het devies: geen kaarten en geen blessures oplopen. Erwin van Dijk deelt het doen en laten van de mannen van Danny Schudde met ons. Middelstum speelt ook nergens meer voor. HS88 is de tegenstander en dit team speelt ook nergens meer voor. Misschien wel een mooie middag voor een geweldige voetbalshow. Bart Poortinga is er bij en deelt de ins en outs met ons.

Zoals gezegd: de vijfde klassers kunnen met vakantie. De regio clubs hebben nooit echt meegedaan om de prijzen. Wagenborger Boys en Stedum vertoefden de hele competitie in de onderste regionen. VV Meedhuizen heeft een turbulent seizoen achter de rug en eindigde in de middenmoot. Niks spectaculairs te melden.

Zaterdag vanaf 14.00 uur is Eemsdelta Sport onder de bezielende leiding van gastheer en presentator Gert Busscher op uw radio. Snelle informatie en lekkere muziek vormen de basis van het programma. Dit is niet de laatste uitzending van het seizoen. We gaan ook de nacompetitie volgen. Daarover de volgende week meer. Volg de sociale media en je blijft op de hoogte. Graag tot zaterdag 14.00 uur bij Eemsdelta Sport.

Rolverdeling:

Helpman – NEC Delfzijl, Marcel de Jonge
SC Loppersum – HFC 15, GeertJan Reinders
De Fivel  -DVC Appingedam, Gerard Pijper
Poolster  – SIOS, Pieter Smit
Holwierde  – Amicitia VMC, Erwin van Dijk
Middelstum  – HS 88, Bart Poortinga  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play