menu Home chevron_right

Eemsdelta Sport

Rechtstreekse verslagen van onze verslaggevers


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zaterdag 14:00 17:00

EEMSDELTA SPORT ZATERDAG 24 SEPTEMBER 2022.

We hebben er lang naar uitgekeken maar aanstaande zaterdag is het weer zover. De competitie voor de lagere amateurs gaat weer van start. En daarmee ook de start van het nieuwe seizoen van Eemsdelta sport. We waren er deze zomer ook nog eenmalig met Rondje Ziel. Het jaarlijks hoogtepunt van wieler minnend Delfzijl en omstreken. Maar nu concentreren we ons weer op het amateurvoetbal in de regio. Wat we nu reeds kunnen voorspellen dat het een boeiend seizoen gaat worden. Vooral in de vierde klasse C zijn er bijna wekelijks derby’s waarbij de ploegen uit de gemeente Eemsdelta betrokken zullen zijn. En dat begint zaterdag al. Verderop komen we er op terug.

We beginnen in de derde klasse C.

Hierin spelen twee ploegen uit de gemeente Eemsdelta. Loppersum begint thuis tegen Groen Geel uit Groningen. De Groningers wisselen nogal eens van spelers en de vraag is hoe ze dit seizoen voor de dag komen. Bij Loppersum weinig spelerswisselingen. Dat zou voor continuïteit moeten zorgen. Graag de punten aan de Bosweg houden mannen. GeertJan Reinders is er bij en houdt ons op de hoogte.

De tweede regiovertegenwoordiger is NEC Delfzijl. Afgelopen seizoen roemloos gedegradeerd uit de tweede klasse. Nu nieuwe kansen in de derde. Noordwolde is de tegenstander. Een uitermate stugge maar ook goed voetballende ploeg. Schakelde afgelopen seizoen Loppersum uit in de nacompetitie. Dan kun je wel wat. Saillant detail: Roy Kamps is de huidige trainer van NEC maar stond vorig seizoen nog aan het roer in Noordwolde. Elsin Yilmaz, de huidige trainer van Noordwolde heeft een verleden bij NEC, als trainer van de jeugd maar ook als assistent bij de eerste selectie. Beide trainers kennen dus de kwaliteiten en de zwakkere punten van de tegenstander. Kan een mooi tactisch schouwspel worden. Wij sturen Rik Lalkens als verslaggever.

Vierde klasse C.

In de vierde klasse C maar liefst vijf vertegenwoordigers uit de gemeente Eemsdelta. Promovendus de Fivel begint thuis tegen de Heracliden. Kan men in Zeerijp gelijk kijken hoe de krachtsverhoudingen liggen. Dan een gemeentelijke derby. Poolster speelt thuis tegen Middelstum. De Middelstummers liepen afgelopen seizoen op een haar na promotie mis. Doen de mannen van Meinardi dit seizoen opnieuw mee in de top. Vorig seizoen verloor men in Spijk. Hoe de Spijksters er voor staan zien we zaterdag. Gerard Pijper is onze man ter plekke.

DVC Appingedam Gaat naar Groningen SC Stadspark is de tegenstander. De Damsters hebben ambities om hogerop te gaan. Met de nieuwe spits Jurrely Torbed zouden er meer goals gemaakt kunnen worden. We horen het vanuit de studio van Gert Busscher.

Holwierde is komend weekend vrij.

Vijfde klasse D.

Stedum is de gemeentelijke vertegenwoordiger in deze klasse. Zaterdag reizen de Stedumer naar Leens. LEO is de tegenstander.

Vijfde klasse F

In de klasse twee gemeentelijke vertegenwoordigers. De Boys uit Wagenborgen en vv Meedhuizen. Beiden zijn het aan hun stand verplicht het beter te doen dan vorig seizoen. De Boys spelen uit bij Muntendam en Meedhuizen gaat naar Damacota voor hun competitie ouverture.

Eemsdelta sport is er weer iedere zaterdag vanaf 14.00 uur. Het vertrouwde stemgeluid van gastheer Gert Busscher is er ook weer evenals zijn herkenbare maar altijd verrassende muziekkeuze.

Als luisteraar bent u van harte welkom. Eemsdelta sport, actueel, direct en altijd op de hoogte. • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play