menu Home

Lunchradio op woensdag

Jaap Nauta


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Woensdag 12:00 14:00

Lunchradio is op vakantie, 19 augustus zijn we er weer!

Woensdag 22 juli hadden we o.a. de volgende onderwerpen:

 • Jan Dales woonde jarenlang in Loppersum en liet zich regelmatig horen als activist tegen NAM. Op advies van zijn artsen is hij vorig jaar gestopt met actie voeren en verhuisde hij naar Drenthe. Hoe gaat het nu met hem? En hoe heeft hij vorige week beleefd? Doen de aardbevingen nog iets met hem? Hij komt naar de studio om hierover te praten.
 • De kerk van Solwerd is een van de 93 kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken en ook een van de kerken met een plaatselijke commissie. De kerk is echter op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De huidige kleine commissie kan de werkzaamheden niet meer aan en is daarom dringend op zoek naar uitbreiding van mensen. We praten met Dick Henderikse, hij is secretaris van de plaatselijke commissie Kerk van Solwerd.
 • De Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft drie routes door het aardbevingsgebied samengesteld onder de noemer ‘scheuren door Groningen’. Zij maakten deze routes met uitgebreide beschrijvingen voor toeristen die het gebied bezoeken. Dit jaar is door corona en de recente aardbevingen meer interesse in de provincie Groningen, de GBB besloot daarom de toerist te voorzien van meer informatie over de gaswinning en gevolgen daarvan. We praten hierover met Sarah Leijendekker van de GBB.
 • En natuurlijk onze vaste rubrieken: wat gebeurde er op 15 juli door de tijden heen? En wat viel ons op in het nieuws?
 • PS Lunchradio gaat met vakantie. Na deze uitzending zijn we er graag weer vanaf 19 augustus!

Heeft u ideeën, vragen of opmerkingen over Lunchradio op woensdag, mail deze dan naar jaap@omroepeemsdelta.nl of bel met de studio op 0596 – 61 89 02.

Presentatie en samenstelling: Jaap Nauta • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • cover play_circle_filled

  Dangerzone
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play