menu Home

New Music Monday

Dominic van den Heuvel & Jaap Nauta


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Maandag 20:00 21:00

Iedere maandagavond live-radio bij Eemsdelta: New Music Monday!
Van 20 tot 21 uur bespreken en draaien Dominic van den Heuvel en Jaap Nauta de nieuwste tracks (maximaal 1 maand oud). Check ook de Facebook pagina en de maandelijkse Spotify playlist van New Music Monday Eemsdelta!

Omdat de uitzending van 16 november verviel vanwege het live verslag van het lijsttrekkersdebat voor de Gemeenteraadsverkiezingen zenden we maandag 23 november twee (jawel, twee!) uur New Music Monday uit. Maandag 23 november dus van 19:00 – 21:00 uur de nieuwste tracks!

In de uitzending van 23 november onder andere:

The cool quest

The Cool Quest heeft een nieuwe single uitgebracht: You Got What I Need. De echte muziekkenner hoort meteen een gelijkenis met een hiphop klassieker uit ’89. Dat klopt. Voor deze vrolijke popsong heeft de band uit Zwolle samples gebruikt van het nummer Just a Friend van Biz Markie. Een gouden combinatie met de 90’s sound, die wel al kennen van The Cool Quest.
Releasedatum: 6 november 2020

The glass caves

The glass caves zijn groot geworden door ‘busking’ (optreden op straat). Volgens zanger Matt is dit nog steeds de beste promotietool, de goedkoopste in ieder geval, omdat je er letterlijk voor wordt betaald. De band wordt vaak vergeleken met Kings of Leon en U2, al vinden ze die zelf gewoon oud. Wij gaan rond 19:45 bellen met drummer Elliot om te horen wat de toekomstplannen van The glass caves zijn. Een live interview in New Music Monday… moet niet gekker worden.
Releasedatum: 6 november 2020

System of a down

Het kostte een oorlog voor System of a Down om nieuwe muziek op te nemen. Nadat ze in september het land Azerbeidzjan een conflict met Armenië hadden zien beginnen, haastten de muzikanten, die allemaal van Armeense afkomst zijn, zich de studio in om twee nieuwe nummers op te nemen, ‘Protect the Land’ en ‘Genocidal Humanoidz’, om de aandacht te vestigen op de crisis in hun voorouderlijk vaderland. De band zal de opbrengst van de liedjes, die vrijdag uitkomen, doneren om Armeniërs te helpen, en vraagt ​​fans om te doneren aan het Armenia Fund, dat humanitaire hulp biedt aan de regio. Wij zijn niet voor of tegen Armenië maar zijn wel voor humanitaire hulp, tegen oorlog en voor fijne muziek.
Releasedatum: 6 november 2020

Samenstelling en presentatie: Dominic van den Heuvel en Jaap Nauta • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Het Muziekmuseum
  19:00 - 20:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play