menu Home chevron_right
Eemsdelta

Subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 juni 2023

Marcel Voorthuijsen | 14 november 2022

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verlengt de subsidie Waardevermeerdering met zes maanden. Hierdoor loopt deze tot 1 juni 2023 in de huidige vorm door. De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg.

De subsidie is bedoeld voor inwoners die voor minstens € 1.000 schade geleden hebben. Zij kunnen een subsidiebedrag van maximaal € 4.000 aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp.

De verlenging tot 1 juni 2023 kost naar verwachting € 60 miljoen. Naast de € 18 miljoen die over is uit de huidige regeling stelt het ministerie van EZK hiervoor nog  € 42 miljoen extra subsidiebudget beschikbaar.

Het SNN verstrekt deze subsidie in opdracht van het ministerie en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt. Ga voor alle informatie over de subsidie Waardevermeerdering of het doen van een aanvraag naar: www.snn.nl/wvm

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play