menu Home chevron_right
Geen categorie

Tegenvaller op de weg naar de Streekomroep

Dirk van Nieuwpoort | 24 oktober 2023

Omroep Eemsdelta en Omroep Het Hogeland zijn op weg om een Streekomroep voor het hele gebied te vormen. Hiermee komen de beide lokale omroepen tegemoet aan de wens van de overheid om van 300 lokale- naar 80 streekomroepen te gaan en deze te professionaliseren.

Om dit te kunnen verwezenlijken stelt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek subsidie beschikbaar. Voor 2023 ging het om 250.000 euro. De beide Noord-Groningse omroepen behaalden net niet genoeg punten om voor deze subsidie in aanmerking te komen. De besturen gaan hiertegen in verweer omdat ze van mening zijn dat bij de puntentelling een aantal zaken over het hoofd zijn gezien.

Ondertussen gaan de gesprekken over de vorming van een nieuwe streekomroep gewoon door. De bedoeling is om beide studio’s in Delfzijl en Winsum te handhaven. Dit om de afstand voor de vrijwilligers niet te groot te maken.

Omroep Eemsdelta heeft onlangs de nieuwe studio aan de Ringoven in Delfzijl in gebruik genomen. De verhuizing was geen eenvoudige opdracht omdat de uitzendingen ook gewoon door moesten gaan. De verhuizing was noodzakelijk omdat de vorige accommodatie niet meer beschikbaar was. Omroep Het Hogeland heeft het moeilijk gehad omdat de omroep startte in Corona tijd maar herstelt zich met de inzet van de enthousiaste vrijwilligers.

Beide omroepen hadden uiteraard gehoopt samen op weg te gaan met de professionele ondersteuning die door de subsidie mogelijk zou worden gemaakt. Voorlopig blijven beide omroepen draaien op de bevlogen vrijwilligers die met veel plezier en inzet werken bij de lokale zenders.

Zowel Omroep Eemsdelta als Omroep Het Hogeland kunnen altijd nieuwe medewerkers gebruiken. Aanmelden kan de websites van beide omroepen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play