menu Home chevron_right
Eemsdelta

Tijdelijke opvang asielzoekers in Farmsum verlengd

Marcel Voorthuijsen | 2 december 2022

Bij de gemeente Eemsdelta is een formeel verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) binnengekomen om de tijdelijke opvang van asielzoekers in Farmsum te verlengen tot en met 31 december 2023. Door een gebrek aan opvangplekken in het land, heeft het COA grote moeite om asielzoekers vanuit Ter Apel door te plaatsen naar andere locaties.

Het betreft een tijdelijke verlenging van twaalf maanden van opvang van kansrijke asielzoekers, dezelfde doelgroep als nu ook van deze locatie gebruik maakt. Het college van B en W heeft akkoord gegeven op het verzoek. Burgemeester Visser: ‘ Het tekort aan opvangplekken en de nieuwe vluchtelingenstroom maakt dat we onze ogen niet kunnen sluiten voor de nood die er is. Gemeente Eemsdelta biedt opvang aan Oekraïense vluchtelingen en wil dit ook blijven doen voor de vluchtelingen uit andere landen.’

De bedrijven en omwonenden van de opvanglocatie aan de Hogelandsterweg 16 zijn geïnformeerd. Ook de vereniging Dorpsbelangen en Volksvermaken Farmsum is op de hoogte gebracht. De gemeente biedt de inwoners de mogelijkheid om in gesprek te gaan met burgemeester Ben Visser als er vragen zijn. Via 14 0596 kan een afspraak worden gemaakt of via de mail: gemeente@eemsdelta.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play