menu Home chevron_right
Eemsdelta

Voedselbank Eemsdelta haalt record aantal DE-waardepunten op

Marcel Voorthuijsen | 27 februari 2023

Vorige week kwam de Douwe Egberts koffie binnen die we hebben gekregen door inlevering van een grote hoeveelheid DE-waardepunten. Bijna 2.000 pakken heerlijke koffie! hebben we uit Groningen op mogen halen.

Het totaal aantal punten wat door penningmeester Bram van der Krieke is geteld was boven verwachting. We hadden een doelstelling van 1 miljoen waardepunten bekend gemaakt via Omroep Eemsdelta. En het aantal wat is ingeleverd: 1.863.000 DE-waardepunten! Voor ongeveer 600 punten ontvangen we één pak koffie.

Een deel van de DE-waardepunten wordt later ingeleverd voor b.v. thee en koffiepads. Inmiddels is er alweer een nieuwe start gemaakt voor 2023 en de teller staat nu al op 291.000 waardepunten. Heeft u nog DE-waardepunten liggen, breng ze gerust of stuur ze op naar de Waddenweg 2 9933 KH Delfzijl. Gaan we samen voor 2 miljoen waardepunten?

Vorige week was ook een delegatie van de Gemeente Eemsdelta op bezoek bij Voedselbank Eemsdelta om een cheque te overhandigen met daarop de opbrengst van de kerstmarkt in Eelwerd. Burgemeester Ben Visser en gemeentesecretaris Ronald Koch kwamen met een cheque van € 6.746,00 wat door de ambtenaren van de gemeente bij elkaar is gebracht. Geweldig! Na de overhandiging in de ‘winkel’ volgde een rondleiding in het magazijn. Kijken naar de geweldige opbrengst van de decemberactie en natuurlijk naar de koffie die alweer keurig in de stellingen stond opgestapeld.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play