menu Home chevron_right
Eemsdelta

Zaterdag Eemsdelta derby tussen Holwierde en NEC Delfzijl.

Dirk van Nieuwpoort | 8 juni 2023

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Katmis en de beide verenigingen hebben besloten om geen entree te vragen. Voorwaar een mooi en prijzenswaardig initiatief. Beide teams voetballen op een steenworp afstand van elkaar en kennen elkaar door en door. Ook wordt er regelmatig tegen elkaar geoefend. Geheimen heeft men dus niet voor elkaar. De oefenmeesters hebben ook niet een dusdanige selectie dat men een zeer verrassende opstelling kan presenteren.

De belangen zijn groot zoals altijd in de nacompetitie. Maar in dit duel staat ook veel prestige op het menu.
Levert dat altijd goed voetbal op ? Vaak niet maar de spanning vergoed veel zo niet alles.

Beiden moeten winnen

Holwierde moet winnen om daarna nog een beslissingswedstrijd om promotie te spelen. NEC Delfzijl moet winnen om een week later nog een beslissingswedstrijd om klasse behoud te spelen. De verliezer is uitgeschakeld en blijft vierde klasser (Holwierde) of degradeert naar de vierde klasse (NEC Delfzijl). De winnaar neemt het op tegen de winnaar van ONR uit Roden of tegen VVK uit Groningen.

De finale wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein.

Verslag live bij Eemsdelta Sport

Eemsdelta Sport is er zaterdag vanaf 14 uur bij. Zelfs als er verlengd moet worden en de uiteindelijke beslissing door strafschoppen moet worden geforceerd blijft de uit zending doorgaan tot we weten wie de de finale ronde gaat spelen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play