menu Home chevron_right
Eemsdelta

Eerste Hartjesfesival Eemsdelta groot succes

Marcel Voorthuijsen | 15 februari 2024

In Eemsdelta vond woensdag 14 februari het Hartjesfestival plaats. Dit werd in 2020 al in Appingedam georganiseerd maar nu voor het eerst in Eemsdelta en met groot succes want er werden ruim 4000 hartjes uitgedeeld. Hartjes die de afgelopen weken waren gebreid, gehaakt en geknutseld, allemaal door en voor inwoners! Sommige hartjes waren voorzien van lieve woorden. Dat laat weer eens zien hoe we met elkaar op een eenvoudige wijze liefde kunnen uitdragen naar elkaar.

Het uitdelen gebeurde op verschillende locaties door Eemsdelta en werd gedaan door vrijwilligers en sociaal werkers van Cadanz Welzijn. Daarnaast waren er dorpen, scholen, organisaties en bewonersinitiatieven die zelf hartjes gemaakt hadden en uitdeelden.

Het slechte weer mocht de pret niet drukken want de ontvangst van de hartjes ging gepaard met positieve reacties. Ook werd er bij mensen aangebeld om een hartje te geven; uitgedeeld op straat aan postbodes, taxichauffeurs, bouwers, wandelaars, iedereen kreeg een hart en was blij verrast. Ook werden een aantal mensen bezocht die door anderen waren opgegeven, omdat zij een hartje verdienden of een hart onder de riem konden gebruiken.

Gezien de vele hartverwarmende reacties is de kans groot dat het hartjesfestival in 2025 een vervolg gaat krijgen.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play