menu Home chevron_right
Agenda TipsEemsdelta

Rondleiding bij afvalverwerker Omrin

Pim Feijen | 22 mei 2024

De gemeente Eemsdelta en Omrin organiseren voor een kleine groep inwoners op woensdag 17 juli een rondleiding bij de nascheidings- en verwerkingsinstallatie van het bedrijf in Heereveen. Daar worden alle afvalstromen zoals folies, kunststoffen, drankenkartons, metalen en mineralen gesorteerd en weer voor nieuwe producten gebruikt. Een mooie gelegenheid om te zien hoe dat gebeurt.

De bus vertrekt vanaf het gemeentehuis in Delfzijl. Er is plek voor maximaal 38 inwoners en deelname gaat op volgorde van aanmelding. Er kan per gezin één persoon worden aangemeld. Aanmelden kan tot en met woensdag 10 juli via afvalscheiden@eemsdelta.nl. Na aanmelding krijgt u via een mail bericht of u wel of niet kunt deelnemen. De dag duurt van 11.45 tot 17.30 uur.

Om de installatie te kunnen bezoeken moeten de deelnemers  goed kunnen lopen. Er worden trappen beklommen en wordt een afstand afgelegd van in totaal circa 4 kilometer.

Deelnemers moeten ouder zijn dan 16 jaar, u draagt deze dag stevige schoenen en u draagt geen korte broek, rok of jurk. Tijdens de rondleiding bij Omrin draagt u een helm, veiligheidsvest, veiligheidsbril en een mondkapje. Dit is uit veiligheidsoverwegingen verplicht. Omrin stelt deze beschikbaar.

Omrin afvalapp

Omrin heeft een handige app beschikbaar met een afvalkalender en informatie over onder meer het scheiden van afval. Ook kunt u via de app bijvoorbeeld zien hoeveel kilo’s afval u in de grijze container hebt aangeboden en u krijgt een herinnering als uw container aan de weg moet. U kunt de Omrin Afvalapp downloaden via Google Play of de App Store.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    15:00 - 16:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play