menu Home chevron_right
Weer en natuur

BovensteBeste Bermbeheerder

Pim Feijen | 3 april 2024

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leefgebied voor vlinders en  talloze andere planten en dieren. De Vlinderstichting stimuleert daarom bloemrijke bermen, door opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot natuurvriendelijk beheer. Ook bij het tegengaan van biodiversiteitsverlies spelen bermen, dijken en groenstroken een belangrijke rol.

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen maken werk van meer biodiversiteit in de bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de ‘BovensteBeste Bermbeheerder’ gekozen. In 2022 ging de titel naar Jaap Mekel, die een eigen concept heeft ontwikkeld: Mekelogisch maaibeheer, dat gebaseerd is op het nabootsen van natuurlijk beheer.

Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder?

Nomineer de organisatie, instantie of persoon die volgens u het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen. Dat kan door de vragenlijst op www.vlinderstichting.nl/bermbeheerder in te vullen. Tip: maak een foto van de mooiste berm en stuur die mee. Meer informatie is op genoemde website te vinden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play