menu Home chevron_right
Eemsdelta

Bruisende Centra in Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 19 januari 2023

Stichting Promotie Activiteiten Appingedam en Handelsvereniging Het Dok vernieuwen hun afspraken met de gemeente om zich te blijven inzetten voor bruisende centra in Eemsdelta. De gemeente Eemsdelta, de Stichting Promotie Activiteiten Appingedam en handelsvereniging Het DOK  hebben hun convenanten vernieuwd. Wethouder Annalies Usmany zet zich in voor het versterken van de centra in Eemsdelta en nam de ondertekening voor haar rekening namens het college.

Met de ondertekening van de nieuwe convenanten zetten deze partijen de samenwerking voort op het gebied van marketing, promotie en centrumactiviteiten van de ondernemers in Delfzijl en Appingedam.

De ondernemers zetten zich in

In de convenanten leggen gemeente, Stichting Promotie Activiteiten Appingedam en Handelsvereniging Het DOK afspraken vast over de versterking van de centra Appingedam en Delfzijl wat betreft wonen, werken en winkelen, cultuur en toerisme.

Deze afspraken worden gefinancierd door de centrumondernemers die hiervoor jaarlijks reclamebelasting betalen aan de gemeente. Deze belasting wordt in de vorm van een subsidie weer aan Stichting Promotie Activiteiten Appingedam en Handelsvereniging Het DOK verstrekt. Zo wordt kan de komende jaren weer  gezorgd worden voor een bruisend Damster evenementenprogramma en een actief winkelcentrum Delfzijl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play