menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Buurtbemiddeling Cadanz Welzijn

Marcel Voorthuijsen | 21 juni 2023

Buurtbemiddeling Cadanz Welzijn initieert en begeleidt gesprekken tussen buren die door onenigheid geen goede verstandhouding met elkaar hebben. Doordat betrokkenen met elkaar in  gesprek gaan ontstaan er vaak oplossingen voor hun problemen.

Door elkaar (begeleid) te ontmoeten en te leren kennen is het makkelijker om met eventuele overlast om te gaan. Kennis over de ander leidt tot begrip en respect voor elkaar. Waar voorheen overlast werd ervaren, zie je tijdens een bemiddelingsgesprek dat mensen elkaar beter gaan begrijpen.

Soms zijn buren niet bereid met elkaar in gesprek te gaan omdat ze het de taak van de politie, gemeente of woningcorporatie vinden om hun probleem op te lossen. Als buren zit je aan elkaar vast, je kiest elkaar niet zelf uit. Om elkaar beter te begrijpen, zullen buren bij problemen met elkaar moeten praten over hun ergernissen en standpunten. Bovendien is de politie altijd maar kort aanwezig. Het team Buurtbemiddeling van Cadanz Welzijn kan als onafhankelijke partij, zo’n gesprek in goede banen leiden. De ervaring is dat 68% van de buurtbemiddelingszaken met goed resultaat is afgesloten.

 Zorgwekkend is dat bij een kwart van de meldingen voor buurtbemiddeling, zowel landelijk als regionaal gezien, kwetsbare mensen met bijvoorbeeld psychosociale en/of taalproblemen in beeld komen. Ook het team Buurtbemiddeling van Cadanz Welzijn is bezorgd over het groeiend aantal kwetsbare mensen met complexe problemen dat betrokken is bij burenruzies. Buurtbemiddeling Cadanz Welzijn geeft ook hier graag de benodigde begeleiding in het belang van de betrokkenen zelf maar ook in het belang van een fijne woonsfeer in de buurt.

 Heeft u problemen met buren, en wilt u meer informatie over buurtbemiddeling? Cadanz Welzijn is bereikbaar via telefoonnummer 0596 745024 en per mail info@cadanzwelzijn.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Rondje Eemsdelta
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play