menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Da’s ja goud

Marcel Voorthuijsen | 29 december 2022

De maandelijkse Uitagenda Da’s ja goud die al ruim 12 jaar wordt uitgegeven door de bekende onderneemster/kunstenares Swanny Beukema uit Pieterburen, zal vanaf 1 januari 2023 overgaan naar de Stichting Da’s ja goud. Deze stichting is onlangs opgezet vanuit de gebiedscoöperatie Het Hogeland met als doel het in stand houden en verder uitbouwen van deze populaire toeristische en sociaal-culturele uitagenda van het Hogeland en omstreken.

De reden voor de gebiedscoöperatie om hier werk van te maken is de verbindende rol van magazine Da’s ja goud in de regio. Swanny Beukema zal gedurende 2023 als meewerkend adviseur aan Da’s ja goud verbonden blijven.De dagelijkse leiding van Da’s ja goud komt in handen van directeur/bestuurder Jacques van Bragt, die de opdracht heeft gekregen Da’s ja goud verder uit te bouwen.

Voor Swanny Beukema is de overdracht van Da’s ja goud een afsluiting van een bijzondere periode: “Ik heb er meer dan 12 jaar lang met ziel en zaligheid aan gewerkt. In die tijd is veel
gebeurd. Het Hogeland en omstreken is ontdekt! Er zijn heel veel culturele en sociale initiatieven zichtbaar gemaakt en er zijn veel leuke ondernemers en vele activiteiten bijgekomen die onze regio interessant en aantrekkelijk maken. Het is en was een voorrecht om me daar samen met alle meewerkende vrijwilligers voor in te zetten. Na mijn knieongeluk is het voor mij tijd om het stokje door te geven. Het werkgebied wordt groter, ook Eemsdelta en Westerkwartier kunnen we veel meer in de schijnwerpers zetten. En naast de papieren uitagenda kan er natuurlijk ook veel meer online gedaan worden. Dat vraagt om nieuwe stappen. Ik ben heel blij dat de gebiedscoöperatie dit oppakt en juist ook de maatschappelijke rol van Da’s ja goud goed gaat invullen. Het blijft daardoor een magazine voor en door de gemeenschap. Een uitagenda voor inwoners, bezoekers en toeristen. Fantastisch toch.”

Voor de jonge gebiedscoöperatie Het Hogeland is het voortzetten van Da’s ja goud in een stichting een bijzondere stap. Directeur van de gebiedscoöperatie Engbert Breuker: “Het is toch gaaf dat je ‘zomaar’ over een magazine met een sterke reputatie kunt beschikken dat al die mooie en inspirerende initiatieven en bedrijven in onze regio in de schijnwerpers zet. We zien het ook als een ideaal instrument om de kwaliteit en identiteit van ons gebied te versterken en te exploiteren. Veel dank aan Swanny voor alle jaren pionierswerk. We bouwen er graag op verder.”

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play