menu Home chevron_right
Eemsdelta

Decemberactie Voedselbank Eemsdelta groot succes

Marcel Voorthuijsen | 6 januari 2023

De supermarktactie van de Voedselbank in december, waaraan door vrijwel alle supermarkten in de gemeente Eemsdelta medewerking is verleend, is zeer succesvol verlopen. Een superopbrengst van meer dan 600 dozen met houdbare artikelen zorgt ervoor dat de Voedselbank weer enkele maanden vooruit kan.

Het succes is vooral te danken aan de medewerking van bijna 200 vrijwilligers die in de supermarkten hebben geflyerd, de artikelen in ontvangst hebben genomen, hebben ingepakt, hebben vervoerd naar het magazijn en daar hebben geselecteerd, gecontroleerd en opgeborgen. Ook de nodige media aandacht heeft bijgedragen aan het succes. Een prestatie waar iedereen die daaraan heeft meegewerkt supertrots op kan zijn.

De reacties van vele bezoekers van de supermarkten – de gulle gevers dus – waren hartverwarmend. De betrokkenheid bij de mensen die het moeilijk hebben in deze tijd blijkt uit de geweldige opbrengst. De donaties liepen uiteen van soms één product, naar meerdere producten en zelfs mandjes vol en soms rijk gevulde winkelwagentjes. Ook werd regelmatig geld gegeven met de mededeling “ik ben in de winkel vergeten om iets mee te nemen, maar wil graag een bijdrage doen”, of werd via de QR-code gedoneerd die op de flyer was gedrukt.

Daarnaast hebben veel particulieren, instellingen, kerken, bedrijven en leerlingen van scholen kerstpakketten gedoneerd, werden inzamelingsacties gehouden en de opbrengst gedoneerd. Kerstpakketten, tassen en dozen vol met producten werden ingeleverd bij de Voedselbank aan de Waddenweg in Delfzijl.

Ook in financieel opzicht zijn ze heel erg tevreden. Het afgelopen jaar zijn er veel donaties gedaan door bedrijven, verenigingen, stichtingen, gemeente en kerken. Ook zijn veel bedragen binnengekomen met omschrijving ‘energiecompensatie’.

De Voedselbank Eemsdelta is niet in de gelegenheid om iedereen persoonlijk te bedanken.

Voorzitter Jan Oolders: “We willen iedereen die aan dit gigantische succes heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid, medewerking en het gulle doneren aan onze Voedselbank. Dit geldt uiteraard ook voor alle vaste leveranciers die ons regelmatig voorzien van producten en of op andere wijze bijdragen aan de uitvoering van onze missie. Nogmaals: We zijn enorm blij met de grote hoeveelheid producten die we mochten ontvangen. Helaas is dit hard nodig vanwege de grote toename van het aantal mensen dat een beroep op ons moet doen. Sinds de zomermaanden is er een toename van ongeveer 50%. Wekelijks verlaten nu zo’n 4.500 producten ons magazijn.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play