menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Gemeente Eemsdelta doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Marcel Voorthuijsen | 11 oktober 2023

De gemeente Eemsdelta doet op zaterdag 28 oktober en 4 november mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De gemeente ondersteunt dit landelijke initiatief en moedigt inwoners in Eemsdelta die hun huis verduurzaamd hebben aan om hieraan mee te doen. Zo kunnen zij op hun beurt andere inwoners uit Eemsdelta inspireren met hun verhalen en verduurzamingsmaatregelen. Zoals het aanbrengen van isolatie of radiatorfolie, de installatie van een warmtepomp, opbrengst van zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning. Het Energiehuis Eemsdelta aan de Heerestraat 17 in Middelstum is op beide dagen ook open voor bezoekers.

Extra stimulans

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom willen of moeten veel mensen aan de slag met het energiezuiniger maken van hun woning. Wethouder David de Jong: “Dat kan best lastig zijn. Door mee te doen aan de Duurzame Huizen Route kun je andere inwoners inspireren als het gaat over duurzaam wonen en leven. Bezoekers kunnen in de praktijk zien hoe verschillende duurzame maatregelen uitgevoerd zijn. Dat dit dichtbij in jouw eigen gemeente is, is alleen maar handig. Ook hoor je de ervaringen uit de eerste hand. Wellicht dat dit een extra stimulans is om zelf aan de slag te gaan of om een huisbezoek van de Energiebrigade Eemsdelta aan te vragen.” Meer informatie over de Energiebrigade Eemsdelta is te vinden op eemsdelta.nl/energiebrigade-eemsdelta.

Woning aanmelden en bezoeken

Inwoners die hun kennis en ervaring over duurzame maatregelen, energiebesparing of andere slimme stappen willen delen, kunnen hun woning bij de Nationale Duurzame Huizen Route aanmelden. Dit kan via duurzamehuizenroute.nl tot uiterlijk maandag 23 oktober 2023. Zij kunnen zelf bepalen of ze hun huis willen openstellen tijdens beide open dagen of bijvoorbeeld alleen bereikbaar zijn voor meer informatie.

Bezoekers kunnen ook terecht op duurzamehuizenroute.nl voor het maken van een afspraak bij een woning. Meer informatie over de Duurzame Huizen Route is ook op deze website te vinden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play