menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Nieuwe single van Wia Buze

Dirk van Nieuwpoort | 17 juni 2023

Het bekendste zangtalent van onze mooie gemeente Eemsdelta is wellicht Wia Buze. Geboren en getogen in Termunterzijl wist ze al op haar tweede dat ze ooit zangeres wilde worden.

Ze deed door de jaren heen mee aan verschillende talentenjachten van de soundmixshow van Hennie Huisman tot de parade der besten van de Tros. Ze viel de eer te beurt om de K. ter Laan Prijs te mogen ontvangen, een Groninger cultuurprijs voor personen of instellingen die zich inzetten voor behoud en verbreiding van Groningens cultuur-historisch erfgoed. En misschien wel de grootste waardering kreeg ze toen het de Koning behaagde haar te benoemen tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Donderdag 22 juni kan Wia weer een heuglijke dag bijschrijven, tussen 15.00 en 16.00 uur gaat haar nieuwe single “Kop der Veur” in première bij de regionale omroep RTV Noord. In dit nummer wordt Wia begeleidt door: Mark Pepping (toetsen, Rick Lammers (basgitaar), Gerard Kema (elektr. gitaar) en Mark Pepping & Kim Oosterhoff (vocals)

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play