menu Home chevron_right
Agenda Tips

RUN voor Als kanker je raakt

Marcel Voorthuijsen | 25 juli 2023

Wie wil op 9 september meedoen met de estafetteloop tijdens de Run van Winschoten om naamsbekendheid te geven aan en geld in te zamelen voor stichting Als kanker je raakt? We hebben voor deze run nog geen volledig team en zijn daarom nog op zoek naar (7) hardlopers. Wilt u mee doen maar kunt u zelf niet hardlopen? We kunnen ook met een groep meelopen met de wandeltocht (10 km). Inschrijfgeld voor hardlopers is € 20,- p.p en voor de wandeltocht € 10,- p.p. Daarnaast hopen we dat iedere deelnemer zich wil laten sponsoren om zodoende geld op te halen voor stichting “Als kanker je raakt”.

Deze stichting is 11 jaar geleden opgericht door Ds. Arie vd Veer en Rita Renema. Beiden kregen te maken met kanker. Het motto van de stichting is: wat doet kanker met jezelf (en met je geloof). Hieraan wordt aandacht besteed bij tal van activiteiten zoals ontmoetingsdagen (op 27 jan. 2024 ook in Veendam), themadagen, bezinningsreizen, etc. De stichting is er voor mensen die kanker hebben (gehad), maar ook voor naasten en nabestaanden. Het is een plek van (h)erkenning, ondersteuning en ontmoeting. Voor alle activiteiten, ondersteuning, lotgenoten-contact etc. verwijzen wij u graag naar de website www.alskankerjeraakt.nl.

De stichting heeft een christelijke identiteit maar bij alle activiteiten is iedereen welkom (gelovig en niet gelovig).

De organisatie vd estafette en evt. wandeltocht, tijdens de Run van Winschoten, voor de stichting AKJR is in handen van Jacob Lohof uit Muntendam. Ook hij is in 2018 geraakt door (wekedelen) kanker, stadium 4. Nog altijd ervaart hij de gevolgen doordat hij bv. niet meer werkzaam kan zijn in het arbeidsproces. Lohof zit niet bij de pakken neer maar stelt een groot gedeelte van zijn tijd – samen met 2 anderen (verenigd in AKJR regioteam Noord )- ter beschikking om de stichting AKJR ook in het Noorden op de kaart te zetten en allerlei activiteiten te organiseren voor de doelgroep.

Voor meer informatie en opgave voor estafetteloop of wandeltocht kunt u hem bellen: 06-29352737. U kunt ook mailen naar: regioteamnoord@alskankerjeraakt.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play