menu Home chevron_right
Eemsdelta

Sjouwen door Lopster Gebouwen

Pim Feijen | 9 juli 2024

Bijna 100 kinderen deden op vrijdagavond 5 juli mee aan de eerste editie van ‘Sjouwen door Lopster Gebouwen’. Deze wandeltocht door verschillende panden en gebouwen werd georganiseerd door de oudercommissies van de twee basisscholen in Loppersum.

Ondanks de regen was de tocht een groot succes. De groepjes liepen door monumentale gebouwen zoals molen de Stormvogel, de Petrus en Pauluskerk en de Vredekerk, maar ook door de bibliotheek, de brandweerkazerne, het Cultuurhistorisch centrum, supermarkt Albert Heijn en Brasserie Meer. Ook Zonnehuis Wiemersheerd werd bezocht. Bewoners van het verzorgingshuis hadden zich opgesteld in de centrale hal om alle kinderen en hun begeleiders te verwelkomen.
Veel beheerders en eigenaren hadden iets lekkers of iets leuks voor de deelnemers geregeld. Zo werden de kinderen op diverse plekken op dropjes, ijsjes en een voorleesverhaal getrakteerd.

Bij de finish werden kinderen en ouders verwelkomt met vrolijke muziek van Loppersum On Street, de streetband van Loppersum’s Harmonie. De organisatie is tevreden over het geslaagde evenement en denkt alvast na over een volgende editie.

(Foto: op pad door Wiemersheerd, Melson Zwerver.)

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play