menu Home chevron_right
Eemsdelta

Stappen voor flappen

Marcel Voorthuijsen | 28 juni 2023

Bas Ottens Seggers, een toegewijde vader, zet zich in om geld in te zamelen voor Stichting Kind Beter en specifiek voor zijn zoon Dorian, die lijdt aan het zeldzame FoxP1 syndroom. Hij gaat de uitdaging aan om de 4 mijl van Groningen te lopen en zichzelf uit zijn comfortzone te duwen, om iets te doen wat momenteel ver buiten zijn bereik lijkt.

Het FoxP1 syndroom is een zeldzame genetische afwijking die wereldwijd 100 bekende gevallen kent. Het daadwerkelijke aantal gevallen van het FoxP1 syndroom is waarschijnlijk veel groter, omdat genetische testen pas in de afgelopen 10 jaar in staat zijn om deze aandoening te diagnosticeren. Dorian, de zoon van Bas, ondervindt hierdoor diverse uitdagingen, waaronder een ernstige verstandelijke beperking, motorische achterstand, autistische eigenschappen, hoog sensitiviteit en hyperactiviteit.

Stichting Kind Beter is opgericht met als doel fondsen te werven voor grootschalig onderzoek naar het FoxP1 syndroom. Zeldzame ziektes zoals deze zijn afhankelijk van particulier initiatief om te werken aan behandelingen en genezing.

Bas heeft al vele malen zijn trainingsschoenen aangetrokken om goed voorbereid aan deze uitdaging te beginnen. Samen met Hardlopen met Evy werkt hij aan zijn conditie om op zondag 8 oktober volledig voorbereid aan de start te staan.

De steun voor Bas en zijn inzamelingsactie is overweldigend geweest. Zowel de gemeenschap als verschillende bedrijven en ondernemingen hebben royale donaties gedaan, waardoor het streefbedrag ruimschoots is overschreden. Desondanks blijft Bas gemotiveerd om door te gaan en benadrukt hij dat elke gedoneerde euro een enorme bijdrage is aan het belangrijke onderzoek dat wordt verricht.

Voor meer informatie over het FoxP1 syndroom en Stichting Kind Beter, en om een donatie te doen, kunt u terecht op https://gofund.me/5c78d979. Of zoek de actie Stappen voor Flappen op Facebook of GoFundMe.com

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play