menu Home chevron_right
Eemsdelta

Start to Run gaat van start

Marcel Voorthuijsen | 26 februari 2024

Atletiekvereniging Fivelstreek in Delfzijl begint op zaterdag 9 maart met de Yakult Start to Run.

De club biedt de trainingen al jaren aan beginnende hardlopers aan. „Het is een succesvolle formule,” vertelt trainer Wiebo Elzinga. „In de loop der jaren hebben we ongeveer 200 mensen in beweging gekregen. Dat is ons doel. Het is natuurlijk mooi als deze mensen ook blijven hardlopen, maar dat hoeft van mij niet. Het gaat erom dat je plezier hebt in datgene dat je doet. Dat kan hardlopen zijn, maar ook een andere sport. De vorige Start to Run-groep bestond uit 30 personen. Bijna iedereen is lid van de vereniging geworden. Bewegen is heel goed voor de mens. Zowel lichamelijk, maar ook op cognitief gebied. Onderzoek heeft bewezen dat bewegen helpt om onder meer de ziekte van Alzheimer tegen te gaan.”

„Het is vaak een drempel die mensen over moeten en daarbij is het programma een steun in de rug. De Start to Run is iedere zaterdag en het programma is standaard zo dat de deelnemers doordeweeks zelf moeten trainen. Dat doen wij echter anders. De deelnemers doen op de dinsdag- en donderdagavond gewoon mee tijdens de reguliere trainingsavond. Vanzelfsprekend vormen ze dan ook een aparte groep. We kiezen voor deze aanpak, omdat het een behoorlijke zelfdiscipline vraagt om zelfstandig doordeweeks te gaan lopen. Dat is bijna niet te doen. Er is altijd wel een reden te bedenken om niet te gaan trainen. Als je met een groep bent, is de drempel lager. Met elkaar train je naar een doel, namelijk na 7 weken 3 kilometer kunnen lopen. We trainen naar de Stadsloop Appingedam die in juni wordt gehouden. Voor velen een mijlpaal. Daarnaast is het lopen in een groep gezelliger. Er zijn hechte vriendschappen ontstaan. Zo is er een groepje van drie vrouwen die met elkaar verschillende evenementen bezoeken en met elkaar weekendjes weggaan.”

„Het programma is voor iedereen geschikt, zolang je in staat bent om 5 km te wandelen. In het begin zal het nog veel wandelen met kleine stukjes hardlopen zijn. Na verloop van tijd worden de stukjes hardlopen groter en de hoeveelheid wandelen kleiner. Iedereen kan het. De groep wordt begeleid door mij, Cor Prinsen, Bas van Vliet en Pascal Leegstra. De training is vanaf 4 maart iedere zaterdag om 9.15 uur en iedere dinsdag- en donderdagavond om 18.45 uur. Aanmelden kan via de website: www.avfivelstreek.nl.

(Bron: AV Fivelstreek)

 

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play