menu Home chevron_right
Geen categorie

Werkgroep Cultuurcentrum.

Dirk van Nieuwpoort | 18 augustus 2023

Op 18 maart jl. is er een bijeenkomst, georganiseerd door fractie Janny Volmer, met als doel de gedachten van inwoners van Eemsdelta te peilen over de toekomst van een nieuw cultuurcentrum. Tijdens deze bijeenkomst zijn diverse stellingen geformuleerd, waarbij de consensus onder de aanwezigen opvallend groot was. Ook werd de noodzaak om deze stellingen onder de aandacht van het college te brengen, sterk benadrukt.

Daarom zijn op 14 april jl. de stellingen overhandigd aan wethouder Meindert Joostens. Hij toont dan oprechte interesse in de ideeën die op 18 maart zijn opgehaald. Hij benadrukt het belang van betrokkenheid van inwoners en belooft deze actieve betrokkenheid in het besluitvormingsproces rondom de nieuwe schouwburg te realiseren. Tevens bevestigt hij de vastberaden intentie van het college om een cultuurcentrum, in de vorm van een schouwburg of cultuurhuis, in Delfzijl te realiseren.

Inmiddels is er een werkgroep gevormd onder voorzitterschap van Leo Sparreboom. Huidige leden van de werkgroep zijn behalve Leo: Thea Doornbos, Henk Lameijer, Tet Luursema, Trijnie Valentijn en Netty Niehof.

Inmiddels heeft wethouder Annalies Usmany de leiding en coördinatie van het project rondom het nieuwe cultuurcentrum overgenomen.
Vertegenwoordigers van de werkgroep hebben onlangs met haar gesproken om inzicht te krijgen in de voortvarende aanpak en ambities van het college.

De zomerperiode zal niet onbenut blijven! Twee ambtenaren werken door om de gemeenteraad in september te informeren over de overkoepelende plannen. Het college streeft ernaar om in december concrete plannen te presenteren.

Mensen die ook graag mee willen denken in de werkgroep worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen via onderstaande e-mail
adressen: Sparreboom.leo@gmail.com. Tet.luursema@gmail.com

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play