menu Home chevron_right
Eemsdelta

SBE lanceert game vergroening industrie Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 7 december 2022

De studenten van het Noorderpoort in Farmsum hadden maandag een leuke primeur. In een heus toernooi mochten zij als eerste de Klimaatgame Eemsdelta spelen.

Maak de industrie in de Eemsdelta klimaatneutraal voor 2050. Dat is de opdracht van de Klimaatgame Eemsdelta. In deze online escaperoom zijn uitdagingen verstopt die gaan over groene energie, waterstof en duurzame biomassa. Los ze allemaal op en je hebt gewonnen. Maar wees snel want de tijd is beperkt. Red je het niet in een uur, dan verlies je!

Aantrekken van jong talent

Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) heeft het spel ontwikkeld om scholieren en studenten te vertellen over vergroening van de industrie en enthousiast te maken om hieraan mee te werken.

“De bedrijven in onze regio zijn hard op weg om volledig duurzaam te worden. Om deze ontwikkeling in de toekomst verder uit te kunnen voeren en de klimaatdoelen van Parijs in 2050 te halen is het essentieel dat voldoende jong talent onze bedrijven weten te vinden”, vertelt Frans Alting, directeur van SBE.

Campagne

De studenten van het Noorderpoort hebben in ieder geval al de toon gezet. De drie studenten met de hoogste scores ontvingen een leuke prijs. Binnenkort zal er worden begonnen met een grote promotiecampagne op scholen en social media. Bent u nieuwsgierig geworden? Speel het spel zelf op https://game.sb-eemsdelta.nl/.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play